Aika kuluu siivillä. Joulukalenterit on avattu ja jouluakin jo vietetty. Ohihan se ei tosin vielä ole, loppiaiseen on vielä aikaa. Minulla oli ajatus, että päivittäisin huivin etenemistä tänne blogiin, mutta niin se vaan oli, että se jäi tekemättä. Huivi oli kuitenkin valmis ihan ajallaan ja se oli mukana mummola reissulla ja pääsi Titityyhyn kuvattavaksi.

Tänään ja huomenna pitää myös saada lankalaihiksen tilanne ajantasalle. Vähän on päivittämättömiä tänne muuttaneita lankoja ja jonkin verran myös valmistuneita, jotka pitäisi saada miinuksiksi.

Mutta nyt Satakieli asioihin. 

Joulukalenteriin oli helppo lähteä mukaan kun Heidi Alander on minun suosikkini huiviohjeiden tekijänä. Tykkään valtavasti hänen huiveistaan. Listaanpa tähän ne Heidin ohjeella tekemäni huivit jotka nyt muistan: Ruusupuu, Meadowgrass (näitä olen neulonut 5, ja yksi olikin blogin 10 v arvonnassa voittona) ja Nurmilintujakin olen neulonut ainakin kaksi.

Lankojen värien valinta ei sitten ollutkaan niin helppoa, kun ei tiennyt minkälainen huivista tulee. Huiviohje oli tehty Tukuwoolille aidolle suomalaiselle villalangalle, joten kun sitä oli jemmassa niin siitä halusin sen tehdä. Matkalla kontrasti väriksi tuli sitten muu kuin tukuwool, sillä tummasininen olisi kyllä hukkunut tuonne viinin punaiseen. Lopputulokseen olen kuitenkin  erittäin tyytyväinen.

Untitled

Eikös Tukuwoolista neulottu huivi kuvatakain Tukuwoolien keskellä.

Untitled

Tukuwool väreinä minun huivissani olivat Futo (20), Murai (15), Taate(8) ja Sake (1), linkit menevät Ravelryyn, niinkuin varmaan jo huomasitkin. Nämä langat olen ostanut Snurresta jo jokin aika sitten ja ne ovat odottaneet täydellistä mallia. 

 

Untitled

Kontrastiväriksi valitsin Arskalta saadun Rowanin rowanspun 4 ply:n, jota kului tähän huiviin 8 grammaa.

Untitled

Langan menekit tähän huiviin olivat seuraavat  Futo 33 grammaa, Murai 43 grammaa, Taate 47 grammaa ja Sake 41 grammaa  ja näihin kun lasketaan yhteen tuo rowanspunin 8 grammaa niin Satakielen painoksi tuli 172 grammaa. Huivi on iso ja näitä lankoja jäi kivasti. Näistähän voisi tehdä vielä vaikka Escalator-kämmekkäät.

Untitled

Malli: Satakieli huivi
Heidi Alander
Lanka: Tukuwool värit
Futo 33 grammaa, Murai 43 grammaa, Taate 47 grammaa ja Sake 41 gramaa
Rowan Rowanspun 4 8 grammaa
yhteensä 172 grammaa
Puikot 4,5 mm

Lankalaihikseen 2016 tämä huivi tuo nyt sitten lukemaksi -15 758 grammaa, mutta...

 

Kyllä se pakko on tunnustaa, että Novita muisti meitä facebook ryhmiensä ylläpitäjiä ennen joulua kolmella kerällä lankaa. 


Untitled  

Minun paketissani oli kaksi turkoosin sävyistä ja yksi punaisen sävyinen kerä Seiska Veikka Auroraa. Lanka on tulossa myyntiin kevään aikana ja oli juuri saatu valmiiksi, joten vytötteet eivät ole vielä oikeat. Kevään lankakartta on julkaistu 22.12.2016 ja sen näkee täältä. Mummolan matkakäsityönä oli turkoosi kerä joka päätyi kämmekkäiksi. Josko ne saisi huomenna päivänvalolla kuvattua, samoin kuin kaksi ponchoa, kuopuksen Hennat ja yhdet sukat. Sen jälkeen saadaan lankalaihiskin ajantasalle.

Nämä Novitalaiset kuitenkin tekivät sen, että tällä hetkellä lankalihiksen tulokseni on -15 458 grammaa. Lomalla olen vielä tämän viikon, joten eiköhän tässä saada laihikset tilastoitua ja valmistuneet kuvattua. Saattaapi hyvinkin jotain lankaa läheä kiertoonkin.

Ai niin, lanka en Titityystä tiistaina ostanut, mutta oman Laine magazinen kyllä. 

Untitled

Ihana lehti, nyt aluksi otin puikoille Suvi Simolan Winterlyn (Ravelry-linkki), lankoina kotoa löytyvät jemmat.

 

Joulukuun lopun terveisin seijap