Edellisessä päivityksessä oli kuva langoista, jotka pääsivät lauantaina puikoille Coconut käyntini jälkeen. Kukaan ei ole kommentoinut, mitä niistä mahtoi syntyä. Tässä nyt sitten kuvaa ennen ja jälkeen ja miten se pitää kertoa kun laitetaan jotain pesukoneeseen huopumaan.

Puikoille lähti siis kaksinkeratisena Austermannin Floki ja Tekstiiliteollisuuden Saga.Flogi on villa-akryyli-polyamidi sekoitus, jossa on pitkät hapsut. Saga on tekstiiliteollisuuden 100% villalanka, joka muistuttaa kovasti SandnesGarnin Fritidsgarnia joka on ollut lempparilankani paksuista huopuvista villalangoista. Saga oli neuloessakin kovasti Fritidsgarnin oloinen.

Untitled

Puikoilta tipahti sitten tälläiset valtavat tossukat. Kaksinkertaisessa osuudessa oli silmukoita 44 ja puikot olivat 7 mm. Vartta neuloin ympyränä aina nurin kunnes Floki lanka loppui. Varren mitta oli noin 9 cm kun jatkoin samoilla puikoilla lisäten silmukkamäärän 56 silmukkaan joista 42 silmukalla tein kantapään ja sitten vaan eteenpäin kärki kavennuksiin.

Koneeseen laitoin tossut jännityneenä. Mukana 40° päivittäispesussa oli kaksi kylpypyyhettä ja isännän kylpytakki. Jälkeenpäin luin Sagan ohjeesta, että neuvotaan tekemään huovutus hienopesusssa.

Mitään vahinkoa ei kuitenkaan tapahtunut tuossa päivittäispesussa. Ulos tuli ihanasti hupuneet tossut.

Untitled

Tossut kävivät ulkonakin aamupäivän pakkasessa ja auringonpaisteessa. En liikoja näitä venytellyt. Näistä tuli naisen 38 jalkaan sopivat tossut.

Untitled

Malli: Röllitossut 
idea coconutin Terhiltä, malli omasta päästä
Lanka: tekstiiliteollisuus Saga
menekki: 150 grammaa
Austermannin Floki 100 grammaa
menekki: 100 grammaa
yhteensä 250 grammaa
Puikot: 7 mm
Huovutus 40 ° päivittäispesu
 

Untitled

Tänään olen ollut pitkästä aikaa liikenteessä lenkkimielellä. Kyllä tuo tauti on veronsa vaatinut, mutta tässä muutama Orvokin kanssa kuvattu kuva.

Untitled

Älynasta kengät olivat tosissaan tarpeen.

Untitled
 

Kotitie oli kuitenkin hiekoitettu, kohti aurinkoa mennään.

Untitled

Lenkki kierretty, ollaan melkein kotona.

Untitled

Kotipihassa on hyvä pelata vielä pallon kanssa ja jäädä kuuntelemaan kun emäntä kuvaa jotain älyttömiä tossuja.

Lankalaihikseen 2016, nuo tossut toivat nyt 250 grammaa, joten nyt ollaan laihiksen suhteen luvussa - 15 586 grammaa. Nyt on tehtävä päätös, että alle 15 000 gramman ei tänä vuonna jäädä. Ei siis lisää lankaa tähän taloon.

Veen ja KristiinaS:n ehdotuksen mukaisesti katselen kotona olevia vihreitä fingering paksuisia lankoja josko sieltä löytyisi aksenttiväri joulukalenteri huiviin.

Itsenäisyyspäivän terveisin seijap