Tänään on ollut jännittävä päivä. Aamulla olimme Hämeenlinnan kirkossa kun pikkuveljen ja Haanan kuulutukset luettiin, sitten matka jatkui heidän ihanaan rivitaloasuntoonsa kuuliaiskahveille. Hääasioita puheltiin ja vietettiin hyvä päivähetki yhdessä.

1224987.jpg

Lanka: Topp Mohair
Reunuksissa puuvilla sekoite
Menekki: 50 g
Puikot: 5,5

Silmukkamääriä Wetterhoffilta saadusta ohjeesta, muuten omaa kehittelyä.

Vilman bolerolle täytyy vähän näyttää höyryä, että saa sen kauniisti istumaan. Nyt näkyvät aluspaidan osatkin kaula-aukosta. Kiitos kaikista reunus vinkeistä, kuten huomasitte otin niistä vaarin.

Oskarin slipari on ollut eilisen tauolla. Ystäväni vietti tänään 80-vuotis syntymäpäiviään ja kuuliaiskahvien takia en päässyt juhliin. Vien hänelle huomenna huivin.

1224982.jpg


Lanka: Princess Mohair
(ihana Novitan vanha lanka)
ja joku tikapuulanka laatikon pohjalta
Menekki: n. 100 g
Puikot: 10 addit
Mallineule
1.-2. kerros aina oikein
3. kerros 2 oikein yhteen ja langankierto
toista kerroksia 1-3

Seuraavat vajaat kaksi viikkoa tikkuttelen siis Oskarin sliparia. On siinä jo takakappale aloitettuna ja hyvällä mallilla.

Jaana kyselit mistä olen saanut Eeva Haaviston kirjan. Minulla on onneksi noita iäkkäitä ystäviä. Yksi heistä lahjoitti oman kirjansa kun ei jaksa enään neuloa. Divareista ja antikvariaateista sitä löytää vain tosi hyvällä tuurilla. Varastotavarana löytyy ainakin Janakkalan molemmista kirjastoista ja saa sieltä lainaksi. Itse asiassa taitaa olla varastotavaraa aika monessa muussakin kirjastossa, on sellainen aarre. Viime vuonna laitoinkin WSOY:lle sähköpostia, että julkaisisivat uuden painoksen. Vastauksen ja sen postini voi lukea täältä.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille, kirkkovuodessa elämmekin jo pääsiäisjaksoa.