Eilisen päiväkirurgisen toimenpiteen jälkeen olen viettänyt kotipäivää, vähän kurkkinut ja vastaillut työposteihinkin, mutta en kyllä yhtään liikaa. Vain sen mikä on tuntunut tärkeältä.

Aamulla maa oli kuurassa ja pääskyt jo muuttaneet pois kylmästä, mutta sain kuin sainkin oman Pääsky-huivini kuvattua.

IMG_4271

Pääsky-huivin ohje löytyy Veera Välimäen kirjasta Huivileikki. Vironvillasta neulottunakin mielestäni kerrassaan kaunis malli. Veeran hyvästä ohjeesta oli hyvä jatkaa vielä yhden mallikerran verran vähän suuremmaksi alkuperäisestä mallista, kun punaista lankaa vielä riitti.

IMG_4273

 

IMG_4276

Malli: Pääsky 
Veera Välimäki: Huivileikki
Lanka: Vironvilla punainen 
Menekki: 77 grammaa
Vironvilla sininen
Menekki: 27 grammaa
Yhteensä 104 grammaa
Puikot:4.5 mm


Mummi oli täällä eilisen illan täysi-ikäisenä kanssani, isännän ollessa Hesa reissussa, mummin matkaan lähti Heimolasta 230 grammaa lenkkimohairia. Tänään siis kirjaan Lankalaihikseen 2015 tasaisen luvun, 333 grammaa. Lankalaihiksen saldo on siis tällä hetkellä 8382 grammaa, huominen käsityömessu käynti ei varmaan ainakaan tuota lukemaa pienennä ;-).

Aamulla kun tie oli jäässä vein esikoisen autolla kouluun, alkusyksystä polkupyörä oli nuorella miehellä ahkerassa käytössä ja mopo on ollut nyt loppusyksyn menopelinä. Oli minulla ihan syynsäkin siihen että halusin aamulla ajella. Mummilta kuulin, että joutsenet olivat tulleet Korventien varteen pellolle. Olihan siellä muutama kuva käytävä ottamassa.

IMG_4283

 

IMG_4288

"Mitäs siihen tuut?"

IMG_4293

 

IMG_4296

Ja olihan niitä enemmän kun äiti, isä ja kolme poikasta.

Tänään illalla lauletaan Tervakosken kirkossa Kauneimpia virsiä ei siis vielä joululauluja kuitenkaan. Kauneimmat virret on pikkuveli Kauneimmille joululauluille ja siellä kerätään kolehti Suomen lähetysseuran työn tukemiseksi. 

Torstain terveisin seijap