Pakkaset ovat pikkusen laantuneet, mutta kunnon pipoa tarvittiin tänään viiman takia, minulla Saaris-pipo lämmitti ja isäntä oli töissä Rehtori-pipo matkassaan. Viikonloppuna kuvattiin Rehtori-uuhen värisestä villasta neulottu pipo isännän päässä.

DSC04250

Isännän pipon neulomisen aloitin päälaelta, sileää neuloen lisäsin 4 silmukkaa/kerros kunnes silmukoita oli yhteensä 56, sitten mallineuletta niin, ettäkorvat peittyivät. Ylhäältä aloitettua pipoa oli helppo sovittaa. sitten niskaan yhden mallikerran verran kerroksia ja viimeisellä mallikerran kerroksella kavensin pois 8 silmukkaa, sen jälkeen 5 kerrosta resoria. Päättelyn tein niin, että edessä tiukemmin ja korvilta taakse päin sitten joustaen.

Minä uskallan sanoa, että tästä tuli kerrassaan passeli pipo.

DSC04253

Rehtori pipo
Malli: oma
Lanka: Pekkolan tilan Suomen lampaan hahtuvalanka
Väri: rehtori ;-)
Menekki: 95 grammaa
Puikot: 7 mm ja 8 mm
 

Vielä on lankaa sen verran, että siitä saattaisi saada kaksi värisen pipon, saa nähdä saanko otettua puikoille. 

Yhtä aikaa isäänän pipon kanssa olivat puikoilla TiinaV:n Kinos lapaset. Tiina oli tehnyt itse lapaset, joista oli facebookissa upeat kuvat. Malli on tulossa Ullaan ja minä sain luvan koeneuloa lapaset. Tänään otin eilen valmistuneet lapaset töihin ja lainasin työtoverin Hennan käsiä jotta sain edes jonkinlaiset kuvat Kinoksista. Tässä kuva lapasista rajattuna.

DSC04258

 

Mallissa Tiina on upeasti käyttänyt lyhennettyjä kerroksia ja kirjoittanut tarkan ja selkeän ohjeen. En tiedä mikä fiba minulla on tullut noissa vasemman lapasen kierrä&käännä kohdissa, kun ne tulivat erilaiset kun ohjeessa tai oikeassa lapasessa, jonka tein vasemman jälkeen.

Lankoina minulla on kaapin kätköistä löytyneitä Seiskaveikkoja ja tuo punainen lanka on Sandnesin Smartia. Lankaa näihin lapasiin meni yhteensä 67 grammaa. Tämähän on lapasmallina sellainen, että tähän saa kulutettua paljon pieniä lankanöttösiä. Minä pitäydyin siinä että lapaset olivat keskenään samanväriset, vaikka raidotus menikin erijärjestyksessä.

Kiitos Tiina kivasta uudesta mallista. 

Kinos-lapaset
TiinaV
Lanka: Seitsemän veljestä ja Smart
Menekki: yhteensä 67 grammaa
Puikot 3, 5 mm

 

Lankalaihikseen nämä valmistuneet tekevät 195 grammaa. Eli lankalaihiksen tulos on tällä hetkellä 870 grammaa. Varmaan ihan näin paljon ei tarvitse ostaa lankaa isännälle suunniteltuun Hailuotolaiseen. Vielä saa antaa lankavinkkejä edelliseen päivitykseen.

Maanantain terveisin seijap