Tuollaisia nimiä löysin hiljaisen viikon maanantaille. Nimet ja muutakin pääsiäisestä löytyy täältä.

Tänään meillä on ollut ruuhkaa koneelle. Olisin jo aiemmin tullut koneelle, mutta isäntä ja naapurin isäntä, (joka on oikeasti ison tilan isäntä) ovat olleet koneella.   Saksan maalta ovat etsineet sopivaa isoa kanttipaalainta. Olen antanut omalle isännälle luvan lähteä kaveriksi sitä hakemaan, jos sellainen löytyy. Pieni taka-ajatus tietenkin on, että saattaisi saada lankatuliaisia.

Tauti on alkanut parantua. Kyllä piti tänäänkin päiväunet ottaa, mutta pikkuhiljaa. Valohoidon viimeinen kerta oli tänään. Olin ihan iloinen kun sain sanoa tälle kaverille hei.

Kävin myös käyttämässä lopuun joululahjaksi saamani lahjakortin. Kyllä minä tiedän, että siniset kuukaudet menivät jo, mutta vaalean sinistä Sofiaa ostin tätä varten. Ohje on kaksinkertaiselle Sivillalle, mutta Sofian pitäisi olla vahvuudeltaan sama. Tuossa viiden jälkeen sitten aloitin mallitilkun tekemistä. Sofian olen aina ennen neulonut 3,5 puikoilla. Niillä aloitin nytkin.

490100.jpg

Tässä tätä yritystä nyt on. Alla olevan tilkun alareuna on tehty 3,5 puikoilla.

Mallineuleena kaksin kertainen helmineule 31 silmukkaa ja 36 kerrosta = 10 cm.

3,5 puikoilla leveyttä tuli 14 cm eikä se kolmosen puikoillakaan paljon muuttunut. Piintynyt tapani koulun käsityötunneilta on, että mallitilkkuun tehdään edestakaisin neuletta alkuun ja reunoihin. Päätin jättää edestakaisin neleen pois ja vaihdoin langaksi Sivillan kaksin kertaisena. Aloitin kolmosen puikoilla tiheys ei muuttunut juurikaan. Keskellä farkun sinistä on tuo raita kerros. Vaihdoin siinä puikot kaksi puolikkaisiin, tiheys on 31 silmukkaa = 12 cm. Tein vähän matkaa ja vaihdoin langaksi Sofian. Tiheys säilyy.

Mitähän nyt teen? 2 senttiä on aika paljon liikaa. Puikkoja ei enää voi pienentää. Toisaalta tuota pintaneuletta on vain kyljissä, kaikki muu on palmikkoa. Uskaltaisinko ottaa riskin ja tehdä noilla 2,5 puikoilla, ihan ohjeen mukaan? Mallitilkun tein tietenkin vasta kun myymälä oli kiinni, enkä enää pystynyt kysymään neuvoa.

Mutta, arvatkaas mitä? Isäntäkin on saanut käsityönsä valmiiksi.

490097.jpg

Ja se soi, niin kauniisti, ja on kyllä muutenkin niin kaunis.