Kiitos kaikista hallitusneuvotteluhuivin kommenteista, huiveissa mennään Heimolassa vieläkin. Valmiita bloggaamattomia on tällä hetkellä kolme ja puikoilla vielä yksi. Olisiko sitten aika ottaa jotain muuta työnalle?

Kesäkuu on mennyt nopeasti. Kesän ainoa leiri on minun osaltani ohi, muita yön yli olevia leirejä ei enää ole. Sitten elo-syyskuun vaihteessa ASLAK kutsuu, mutta siellä en minä ole vastuussa kuin itsestäni.

Tämän kesän lampaat ehtivät tulla juuri ennen kun lähdin leirille. Kaksi vuotta sitten meillä karitsana ollut Rehtori tuli Sirkku nimisen uuhen ja Sirkun karitsoiden kanssa. Karitsat olivat tullessaan kuusi viikkoisia. Nyt karitsoilla on nimet, valkoinen on Suttu ja musta sai nimekseen Sussun.

IMG_3375

Kuvassa siis oikealla Sirkku, sitten Suttu ja Sussu, takana tilannetta tarkkailee Rehtori, eli tuttavallisesti Reksi, joka oli kyllä aivan kotonaan niitylle päästyään.

IMG_3376

Sirkku ja pienet

Kuopuksen konfirmaatiojuhla huivi on ollut puikoilla kesän alusta asti. Tai itse asiassa sen versio kaksi on se, joka nyt sitten läpäisi minun seulani. Pingottamistahan se sitten loppuviimeksi joutui odottelemaan ja sen jälkeen valokuvaamista, mutta nyt on huivi pingotettu, kuvattu ja nyt se sitten odottelee heinäkuun lopun konfirmaatiota.

Huivin piti olla suorakaiteenmuotoinen ja väri oli tarkasti saajan valitsema. Kävin hakemassa Wetterhoffin myymälästä kaksi lankaa, joista villalanka läpäisi seulan. Huivilangaksi valikoitui siis Wetterhoffin Veera ja väri vaalean harmaa 432. Pitsimalliksi kokeilin useampaakin mallia kirjasta Pitsilised koekirjad, jonka on koonnut Leili Reimann. Kirjan on minulle joskus jo vuosia sitten tuonut AnneM. Kiitos edelleenkin, kirja on käytössä vaikka sivut irtoilevatkin. En halunnut huivista Täysin Haapsaluhuivien oloista huivia, joten vain yksi mallineule eikä reunapitsejä. Ja siinä se sitten on.

Vilman rippihuivi

Kuopus tuli kuvattavaksi juhlamekossa, mutta mekkoa ei vielä esitellä suurelle yleisölle, juhlaan on vielä aikaa. Mekko on ostettu palvelevasta vaatekaupasta, jonne tulee helposti poikettua kun työajossa ajaa ohi. Tämä mekko haettiin kuitenkin neidin kanssa yhtenä lauantaina toukokuussa.

Vilman rippihuivi

 

Vilman rippihuivi

 

Vilman rippihuivi

Veera-huivi
Malli: Mallineule kirjasta Pitsilised koekirjad
Puikot: 6 mm
Lanka: Wetterhoffin Veera
Menekki: 40 grammaa

Lankalaihiksen tulosta tämä kevyt ihanuus ei juurikaan tuolla menekkimäärällään kartuta, mutta pääasia on, että kuopus saa kauniin ja mieleisen juhla-asun. Lankalaihiksen tulos on nyt 3491grammaa ja sillä on hyvä mennä eteenpäin. Kahdesta valmiista huivista teen toisen päivityksen. Tulossa siis puuvillahuivi ja 100% villahuivi krapi värjätystä langasta.

IMG_3517
 

Lampaat kiiruhtavat vielä tervehtämään teitä, ehkä etenkin Katjua. jota odottavat tänne kesävisiitille. Sovitaan joku sopiva päivä. Muutama viikko vielä töitä ja sitten heinäkuun puolella alkaa loma. Lomaan kuuluu Kansanlähetyspäivät Turussa, Linna Jazzien bluesristeily Hämeenlinnassa ja perheen kesken reissu Tukholmaan, sitten tuo kuopus lähteekin sinne riparille ja me ollaan kotosalla.

Kauniita kesäpäiviä teille kaikille toivotellen seijap