Terveisiä leiriltä, tämän kesän ainoa öitä pois kotoa pitävä leiri on eläkeikäistenleiri, joka on onnistuneesti takana. Leirikuvia ja kokemuksia, en juurikaan täällä blogissa jaa, mutta ihana päivä oli kun yksi kesän rippikouluryhmistä oli päivän meidän kanssamme opiskelemassa ja tekemässä diakoniaa. Upeita nuoria, niinkuin yksi vanhuksista sanoi, kun halusi pitää heille oikein kiitospuheen.

Ennen leirille lähtöä saapuivat kesän lampaat, joista perheen miesväki piti huolta kun minä olin töissä leirillä ja kuopus leireilemässä.

Untitled

Kesällä 2012 meillä karitsana olleesta Rehtorista oli tullut näin komia uuhi ja karitsansa kanssa Rehtori meille saapui.

Untitled

Rehtorin ihana pieni karitsa, jonka nimeksi on tullut Vattu. Vattu oli sairastanut syntymänsä jälkeen ja siksi on jäänyt näin pieneksi. Jännityksellä nyt seuraamme, kuinka tästä kasvaa.

Untitled

Tässä valkoinen on Uuhi nimeltään Vilppu. Vilppu on Kokon karitsa. Koko on uuhi, joka oli meillä viisivuotta sitten kesällä karitsansa Miksun kanssa. Kuvassa Vilppu on karitsoidensa kanssa. Karitsa, jolla on valkea läikkä otsassaan on Hitti ja yksivärinen karitsa on Lätty. Vilma on meillä se, joka on nimet näille kaikille kolmelle karitsalle antanut, ei ollut juurikaan meillä muilla sanansijaa.

Untitled

Orvokki miettii, josko onnistuisi paimentaminen. Todellisuudessa ei juurikaan ole lampaiden kanssa. Kun minä menen aitaukseen tulee kyllä mukaan, mutta välttelee lähikosketusta lampaisiin. Sen verran ovat äitilampaat tarkkoja omista pienistään, että ei kannata turhan lähelle näin heti alkuun mennä.

Meidän perheen kesään olennaisesti kuuluvat nämä lampaat. Nyt on hyvä aloittaa lomaakin kun on lauma kasassa.

Juhannusaatonterveisin seijap