Toukokuun tervehdys.

Viime viikolla tähän aikaan kiersimme työtovereiden kanssa Lutherin ja vähän Bachinkin jalanjäljissä Saksassa, sieltä haluaisin joitain kuvia kanssanne jakaa, mutta se on oman bloggauksen aihe. Nyt ennen matkaa valmistuneeseen neuleeseen. 

Honey on ollut puikolla viime kesästä asti, jolloin Titityyn kesämiittistä ostin langat. Jossain vaiheessa tuli neuleblääh juuri tätä neuletta kohtaan. Sitten kun taas sain sen puikoille totesin, että langat eivät tulekaan riittämään ja piti shoppailla Kerän verkkokaupassa, jotta sain puuttuvat 10 ja 13 grammaa lankaa.

Saksan matkaa ennen ostin puiset napit Kirsi Valton uudesta puodista Turengista. Värittelin nappeja vähän puuväreillä, mutta nyt käytön jälkeen täytyy todeta, että vaihdan varmaan himpun verran isommat kun sopivat tulevat kohdalle.

DSC04818

Neule olikin kerrassaan tarpeen kun Saksassa sää oli poikkeuksellisen kylmä. Rakeita, lunta, räntää ja vettä. Kaikkea tätä tuli taivaalta maanatnati ja torstain aikana. Siis aivan samat kelit kun kotimaassa.

Kuvat neuleesta on kuvannut lähiesimieheni kun etsimme suomalaisten puita Luthergartenista Wittenbergissä.  Oikeasti tänäkin päivänä tässä päällä oli tuulen ja sateen pitävä takki ja kaulassa villahuivi. Kuvauksen ajaksi ne tarkeni ottaa pois. Taustalla näette tummat pilvet, joista jo sitten kohta satoikin räntää.

DSC04820

Neule on ensimmäinen neule, jonka tein Isagerin ohjeella. Ohje oli selkeä ja hyvin kirjoitettu. Olin varannut langat niin, että ne riittävät s-kokoon, joka tämä neule on. Mallitilkkua en neulonut ja lankaa meni siis 23 grammaa enemmän kun ohjeessa. 

DSC04822

Tämä neulehan neulottiin hunajakennoneuleena, mutta nurja puoli tuli päälle päin. Mietin jossain vaiheessa, josko tekisin tästä neuleen jota voi käyttää molemmin päin, mutta päädyin sitten siihen, että ohjeen mukaisesti mennään ja olen tyytyväinen ratkaisuun. Mallina tämä neule on sellainen, jonka voisin tehdä toistekin. Saattaisi kyllä olla, että tekisin tämän ylhäältä alas neuleena. Nyt tämä neulottiin helmasta alkaen. Eri väreillä täsät saa kovastikin erilaisen neuleen.

DSC04824

Malli: Honey
kirjasta Neuleiden neljä vuodenaikaa
koko: S
Langat: Isager Tvinni Tweed
Menekki: 110 grammaa
Isager Silk Mohair
Menekki: 63 grammaa
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm


Lankalaihikseen tämä neule tekee 173 grammaa miinusta. Valmiina täällä on myös kahdet kuvaamattomat sukat ja polkupyörän pinnasuoja, mutta ne taas lasken laihikseen vasta kun olen ne blogannut, jotta pysyy lukemat kasassa. Saksan matkalta ei tullut yhtään lisää lankaa, vaikka muutamassa lankakaupassa piipahdinkin. Tällä hetkellä lankalaihiksen 2016 tulos Heimolassa on - 14 214 grammaa.

Ennen Saksan matkalle lähtöä saimme suruviestin, helatorstaina meidän väki suuntaa Jyväskylän kautta Keski-Pohjanmaalle isännän enon hautajaisiin. Saattaapi siis olla, että ihan en saa bloggailtua noita valmiita siihen tahtiin kuin haluaisin.

Toukokuun terveisin seijap