Onko se syksyn saapumisen merkki kun lapasia alkaa syntyä? Minulla on ollut halu neuloa kirjoneulelapasia kirkkaista väreistä, mutta vielä on Laurin lapaset kesken, joten piti ottaa pikainen välipala tähän neulomiseen.

IMG_0357-normal.jpg

Tässä on ensimmäinen lapanen. Tämä oli siis tasona neulotun lapasen kaivelua muistin sopukoista. Novitan Talvi 2012 lehdessä oli poikittain neulotun lapasen malli, mutta en siihen oikein tykästynyt ja muistin joskus neuloneeni lapasen poikittain. Siispä perjantai-iltana ohut Pirkka-lanka, jemma nimisestä paikasta, pääsi puikoille. Lopputulos on siis kaksi tälläistä lapasaihiota.

IMG_0361-normal.jpg

Puikkoina oli nelosen puikot ja lapasista tuli kasaanompelun jälkeen isännän käsiin reilut lapaset. Sitten jännitys oli suuri kun laitoin nämä koneeseen. Olenhan minä ennenkin Pirkkalankaa huovuttanut, mutta silti jännitti. Tuo aiemmin huovutettu oli paksua pirkkaa. Lisään myöhemmin tuon kuvan joka linkistä puuttuu, vielä on siis noita puuttuvia kuvia Vuodatuksen onnettomuuden jäljiltä.

IMG_0368-normal.jpg

Koneessa kaksi kylpypyyhettä, yksi pellavapyyhe, isännän pyjama ja lenkkipaita Päiviitäispesu 40° ja lapaset huopuivat aika tiukasti.

IMG_0370-normal.jpg

Koneesta tuli ulos kaksi myttyä, joita olen tässä jo vähän oikaissut.

IMG_0371-normal.jpg

Lopputulos oli kerrassaan kivat lapaset Vilman ja minun käsiini sopivat. Eivät siis varmaan jää ainoiksi huovutuksiksi ohuesta Pirkka-langasta. Päivittäispesun 40° voisi ehkä laittaa pikapesu 40° tai kokeilla niinkuin Jaana ohjeisti, että huovuttaisi kuivausrummussa.

IMG_0372-normal.jpgHuovutetut lapaset

  • Malli: oma
  • Lanka: ohut Pirkka-lanka
  • Menekki: punnitsen kun lapaset ovat kuivat
  • Puikot 4 mm
  • Huovutus päivittäispesu 40°

Blogissa on ollut hiljaista, kun tuntuu, että ei juurikaan ehdi koneelle istumaan. Laiskasti olen toistenkin blogeja ehtinyt lukemaan ja kommentoimaan. Puutarhassa näkyy se, että kahtena kasvukautena olen opiskellut ja nyt pitää sitten siivota ja laittaa paikkoja kuntoon. Niin, on myös täällä kotona sisälläkin. Yläkertaa pitäisi vielä saada kuntoon, että saisin tuon kaaoksena olevan käsityöhuoneenikin siihen kuntoon, että siellä voisi jotain tehdäkin.

Poikkeusneulojat ovat jälleen siirtyneet asemalta Poikkeukseen neulomaan, syksyn merkki sekin. Viime viikolla juhlistimme siellä synttäripäivääni ja oli kyllä kerrassaan mainio kakku meille tehtynä.

Kauniita loppukesän päiviä jokaiselle täällä poikkeavalle.