Mummolassa on käyty ja kotiin on selvitty. Selvitty, koska keli ei ollut todellakaan parasta mahdollista. Tapaninpäivänä ei ollut olo, että olisi oltu Tapanin ajelulla, vaan siirtymässä paikasta A paikkaan B. Onneksi isäntä oli se joka ajoi, en ole ajokuntoon toipunut siinä määrin, että olisin siinä kelissä matkaa ajanut.

 

Nyt on minullakin hiihtokausi avattu, muu perhehän oli jo kotona hiihdellyt, mutta minä nyt sitten aloitin Äänekosken huippukuntoisilla laduilla. Oma kuntakin ilmoittaa, että valaistut ladut ovat kunnossa, mutta meiltä täytyy niille aina lähteä autolla.

Kotimatkalla tulimme kummitädin kautta, oli ihana käydä häntä katsomassa, kun syyslomareissu jäi tekemättä minun sairaalassa oloni takia. Toivakasta mukaan tuli kolme sidottua Kotilieden vuosikertaa.

 

Tämä vuosikerta on vuodelta 1942.

Vanhin vuosikerroista on vuodelta 1938 ja toimituskunnassa on ollut silloin myös Mary Olki, jonka monet käsityöntekijät tuntevat ihanista neule ja virkkauskirjoistaan.

Näitä vuosikertoja jäi kummitädille vielä kaksi, kun olivat sellaisessa paikassa, että niitä ei saanut ihan helposti otettua esiin. Saan ne sitten kun menemme seuraavan kerran. Nämä ovat oikeita aarteita, niistä lisää kun olen niihin tutustunut enemmän. Muistan muuten nämä kirjat lapsuudesta. Leena-siskoni kanssa istuimme Rajamäen vintillä niitä lukien ja se oli silloinkin niin ihmeellistä.


Kotiin tultua meillä onkin sitten kaikunut musiikki.

Oskarin joululahjaksi saama  Lego Rock band peli on nyt kovassa käytössä.

Ups, melkein unohdin. Kävinhän minä Silkkivillassa.

1 vyyhti Utunan Briha-sukkalankaa ja 1 vyyhti Manos silk blendiä.

Aura kyseli onko huominen Helsinki päivä täytetty ale-ostoksilla. Eipä taida olla. Ollaan liikkeellä lasten ehdoilla ja pidetään varmaan aika monta kahvitaukoa. Harmi vaan, että olet nyt kuumeessa. Pidä itsestäsi huolta ja parane pian.

 

Kaikille oikein hyviä vuoden viimeisiä päiviä. Meille saa taas tulla Uuden vuoden aattoa viettämään, niinkuin aiempinakin vuosina. Toivottavasti en nyt sairastu viime vuoden tapaan.