Viime viikolla sain lainaan itselleni lehden, joka on täynnä kirjoneule sormikkaita. Varsinainen aarre. Lehden on julkaissut Neovius vuonna 1948 ja nimi on Uusia kirjosormikkaita. Lehdessä on 37 paria kirjosormikkaita, jotka ovat osallistuneet sormikaskilpailuun, jonka Neovius oli järjestänyt.

 

Kuvan lehdestä olen ottanut työpaikalla ja kännykällä, joten se on sitä mitä on. Lehden jätin jo odottamaan palauttamista, sillä sivut olivat hauraat ja tuntui, että ei juurikaan sitä uskalla käsitellä.

Lehdessä oli toinen toistaan ihanempia sormikkaita, sekä naisille, että miehille. erityisesti jäivät mieleen sormikkaat, jotka olivat 13-vuotiaan Kyllikin neulomat. Kyllikki oli neulonut mustia ruusuja, joista palkintoraati kirjoitti. "Taitavasti hän on sentään osannut siroittaa elämän punaista väriä ruusujensa sydämiin. Hän on antanut sormikkailleen nimen "Ensi yritys". Toivomme että tyttösen seuraavat yritykset joutuvat palkintosijoille."

 

Aikaisemmin en ole tälläiseen lehteen törmännyt, mutta se on varmaa, että jos antikvariaatissa tai kirpparilla näkisin, sen koti olisi sen jälkeen meillä.

 

Lätkämatsia katsoin eilen, ja patalappu valmistui siinä matsin aikana, mutta siitä lisää myöhemmin tänään.