609322.jpg

Fufo-tempaus on kohdallani lähtenyt aika hyvin käyntiin. Valmiita töitä on syntynyt vaikka yhden viikon teinkin myytävää Lähetysjuhlille.

Sukkia jotka odottivat viimeistelyä oli kaksi paria. Kuinka voikin olla niin, että sukat ovat muuten valmiit, vain päättely ja kevyt höyrytys tekemättä, ja siinä vaiheessa ne voivat olla vaikka vuoden verran?

660963.jpg

Raita seiskaveikka sukat ovat ensimmäiset sukat, jotka olen neulonut varpaista aloittaen. Ohje löytyy Ullasta. Sukat ovat kivat, kun tuntuu että illalla viimeistään pitää saada jalkaan villasukat.

Onlinen Bambusukkalangasta (väri 954) aloitin sukat toukokuussa ja nekin meinasivat ufoutua päätelemättömyyteen. Nyt sukat ovat olleet jatkuvasti jalassa,  ainoastaan pyykkiin joutavat välillä. Nämäkin sukat on neulottu kärjestä aloittaen. Puikkoina ovat olleet 2,5 ruusu- ja ebenpuiset puikot. Kantapään olen tehnyt jälkikäteen. Siihen löytyy neuvoja ainakin  Helmikseltä ja Tuulialta. Lankaa on vielä sukkien verran ja se odottaa kovasti päästä puikoille. Nyt huomaan, että en ole punninnut noita ollenkaan. Se täytyy vielä tehdä, jotta tiedän tarkan kulutuksen.

665077.jpg

Tästä Kiristä tuli ihan onnistunut. Lankana on luultavasti Red heart Mozart color sininen. Lanka vain loppui kesken ja tämän Kiri kakkoseni kohtalo oli ufoutua. Tein reunuksen sitten vaalean sinisellä Novitan Woolilla. Puikkotiedot ja muut ovat hukassa, ja tämäkin on on punnitsematta.

Lanka:luultavasti Mozart Red heart color
Menekki:100 g (+ 12 g Novitan Woolia)
Puikot: 4 addit
Koko: korkeus 55 cm leveys yläreunasta 120 cm


665079.jpg

Tämä huivi pääsi puikoille joulun aikaan, mutta sitten jossain vaiheessa iski plääh. Lanka on virolaista villaa, ostettu SadaMarketin yläkerrasta. Mallin "äiti" löytyy täältä, mutta halusin jättää ne pitkät jutut pois. Samoin reunan venyttelin pingotuksessa, kun en halunnut siitä tasaista. Reunassa on ohjeesta poiketen vain 4 oikein neulottua kerrosta, ei ollenkaan sitä sileää.
Lanka: virolainen villa
Menekki: 181 g
Puikot:6 pyöröt
Koko: korkeus 88 cm, leveys yläreunasta 198 cm

Puikot olisivat ehkä saaneet olla hiukan pienemmät. Huivi on aikas iso, mutta itse tykkään.

Varsinaisen ahaa elämyksen koin tiistain neuletapaamisessa. Tämä huivihan menee tänne.

334942.jpg

Ehkä nämä sukatkin voisi laittaa spectrumiin, onhan niissä niin paljon punaista.

661014.jpg

Näiden sukkien ufoutuminen alkoi viime kesänä. Ensimmäinen oli valmiina ja toista ei ollut edes aloitettu. Sukkaan olin ensimmäistä kertaa kokeillut tiimalasikantapäätä. Löysin lehden (Novita 1/2003) jossa oli ohje näille sukille. Niinpä aloin näitä neuloa. Malli oli tehty reumalangasta ja siinä oli vahvistettu kantapää. Siinä vaiheessa kun sukka numero kakkonen oli  kantapää vaiheessa mietin puranko sukka ykkösenkin kantapäähän asti kun se neulomani tiimalasi kantapää oli ihan kamala. En purkanut ja tein sukka kakkoseen tiimalasi kantapään. Siitä tuli mielestäni hyvä. On kuvassa päällimmäisenä. Siinä vaiheessa joku perfektionisti minussa heräsi. Purin sukkaykkösen ja neuloin siihenkin tiimalasikantapään, joka onnistui. Näistäkin sukista tykkään.

Lankana on 
Regia 4 Ply Wool Crazy Chris (väri 5439). Langan olen ostanut viime keväänä Tammisaaressa käydessäni, paikallisesta lankakaupasta.
Puikot olivat 3, langan menekin laitan tähän kunhan olen nämäkin punninnut.

Ufokatsaus Heimolasta päättyy tähän.

Mukavaa alkamassa olevaa viikonloppua kaikille!