Kahdeksas päivä joulukuuta on Kyllikin päivä. Olin joskus TET-jaksolla kehitysvammasiten päivähuoltolassa (sillä nimellä sitä 80-luvulla kutsuttiin), siellä oli Kyllikki niminen johtaja. Siitä asti minä olen muistanut että Kyllikki viettää nimipäiväänsä joulukuun 8. päivä. Miten jotkut asiat jäävätkin mieleen tuolla lailla.

Tänään olen saanut joulukirjeen kirjoitettua. Me emme lähetä joulukortteja. Joskus aiemmin niitä askartelin ja vielä yhdessä isännänkin kanssa on askarreltu. Lasten synnyttyä kuitenkin on lähetetty joulukirje. Kirjeessä kerrotaan pääpiirteissään mitä meille kuuluu. Olemme vähän huonoja yhteyksien pitäjiä muuten. Yleensä kirjeet on postitettu itsenäisyyspäivänä, mutta nyt jäätiin vähän vaiheeseen.

Käsitöitäkin olen saanut jonkin verran tehtyä. Vilma sai pipon ja samalla mallilla haluan itsellenikin. Kuulin kyllä jo, että on kun venäläisen sotilaan hattu, no olkoon.

291684.jpg

291686.jpg

Malli: Kauneimmat käsityöt joulunumero 2006
Lanka: Cortina exlusive
Menekki: alle 100 g
Puikot: Addi sukkapuikot 9

Huomenna on aikainen herätys. Bussi hämeenlinnasta lähtee klo 5.30. Olemme lähdössä valtakunnallisen diakonian asioille. Tällä kertaa Tallinnaan.  Yövymme käsittääkseni samassa hotellissa jossa Anne on ollut. Saa nähdä jääkö aikaa ostoksille. Olen kuullut, että Tallinnan joulutori on ihana.

Mummi tulee tänne isännän ja lasten kanssa. Mummilla ja lapsilla taisi olla jotain salaisia suunnitelmia.