Kaikkeen sitä tämä neulominen saa ihmisen ryhtymään. Viikolla tuli neulovalta ystävältä viesti, että kirpputorilla on lankaa. No niin, aika usein kirpputorilla on lankaa, mutta se jää ostamatta. Sen verran tuo viesti jäi kuitenkin vaivaamaan, että eilen soitin ystävälle. Hän oli ostanut ison määrän lankaa ja kertoi, että siellä on lankaa tosi paljon edelleen. Kirpputori oli sellainen, että en ole koskaan ennen käynyt, ja niinpä tänään sitten suuntasin matkani kohti Riihimäkeä.

792496.jpg

Minulla ei ollut kameraa mukana, joten kuvat liikkeestä on otettu puhelimella. Nämä kaikki säkit ja laatikot ovat lankoja joita ei ole saatu vielä esille.

792497.jpg

Nämä ovat suurin osa 7-veikkaa 100g kerissä. Oikeassa reunassa on joitain mohaireja ja 100% villalankoja.

Langat maksoivat 2,5 euroa/kerä. Oli lanka sitten mitä tahansa ja minkä kokoisessa kerässä tahansa. Vuosikerta Novitaa löytyi monen moista Tenneseetä, Cottonellaa, Jazzia, Oklaholmaa, Merinoa, Faunaa, Naturaa, 7-veikkaa, Nallea, Prinsess- mohairia, Chic- mohairia ja kaikkea mahdollista. Hinnat eivät sitten olleetkaan sitä 2,5 euroa kun maksoin lankani sain ihan hyvää alennusta, koska ostin sen verran paljon. Olkoot seuraavat langat synttärilahjaa minulle itselleni.

792808.jpg

Kotona ollaan. Kolme kassillista mukana.

792810.jpg

Syksyn värihän on harmaa, niin se on ollut joskus ennenkin. Novitan Naturaa (100% villa) yhden neuleen verran.

792814.jpg

Neoviuksen juhla-alpakkaa vuodelta 1986. Ostin vähän enemmän kuin kuvassa on.

792817.jpg

Helsingin villakehräämön karstavillaa.

792820.jpg

Princess Mohaireja ja yksi Columbus Mohair. Kaikkia muutama kerä enemmän kuin kuvassa. Näistä voisi solmuilla, tai tehdä roseepitsi juttuja.

792822.jpg

Novitan Faunaa (100% villa) jälleen yhden neuleen verran.

792828.jpg

Pilkullista Nallea, ajatuksena koolailu. Seiska veikasta ajatus kauniita pitsisukkia.

792834.jpg

Näitä norjalaisia Lapponica villalankoja koitan huovuttaa.

Järjestääköhän joku langattoman lokakuun tänä vuonna? Lankalaatikoissani (31 litraa tilavuudeltaan) taitaa tulla 14 täyteen, kun nämä lisään. Tosin mallitilkkua jo tuosta alpakasta virittelin siitä tulisi ihana neule itselle.

Koolailijoille tiedoksi, että jätin kaikki valkoiset ja luonnonvalkoiset Seiska veikat odottamaan teitä. Tänään liikkeen tilanne näytti tältä, huomenna se on varmasti toinen. Omistaja lupasi illalla täyttää kaikki mahdolliset hyllyt langoilla. Liikkeessä pitää olla käteistä rahaa pankkikortti ei passaa.

Minunkin pitää vielä ottaa Räpylät kohti Riihimäkeä, kun on tullut lapsille luvattu että menään katsomaan näyttelyä. Viimeistään silloin näen minkä verran ovat lankavuoret huvenneet. Olen myös utelias näkemään mitä olette löytäneet, eli blogilliset ihmiset laittakaan viestiä.

Nyt, hyvää viikonloppua kaikille.

Heimola luultavasti hiljenee viikonlopuksi. Huomisen vietän laatuaikaa isännän kanssa kesäpäivillä. Lupaan että kierrän Oriveden lankakaupat kaukaa. Sunnuntaina vietämme laatuaikaa koko perheen kanssa Linnanmäellä.