Kirjoitan nyt tännekin, että osaatte varoa tätä liikkeellä olevaa Nousiaista.

Äitini soitti äsken ja kertoi saaneensa puhelun Kambozasta. Pietari Nousiainen kertoi, että häneltä on viety kaikki rahat ja rahatta hän nyt on Kambozassa. Kertoi löytäneensä äitini yhteystiedot paikkallisen KD:n sivustoilta netistä ja kysellyt kaikkea äidin toimimisesta puolueessa jne. Kertoi myös yrittäneensä soittaa muutamalle muulle naiselle, jonka nimi oli löytynyt sieltä, mutta että he eivät olleet vastanneet.

Seurakuntailainen sivustollahan tästä viime viikolla uutisoitiin, että kaveri hakee tietoja seurakuntien yhteystiedoista. Ja on rahan anelussaan jopa onnistunutkin. Niinhän se on, me olemme hyväuskoisia ja halu auttaa on suuri. Mutta miettiä pitää aina. Pitkäperjantaikin on varmaan tietoisesti valittu päiväksi, että ei pysty tarkistelemaan viranomaisilta. Äiti kyllä lupasi tehdä rikosilmoituksen asiasta heti kun arki koittaa.

 

Onneksi äiti ei uskonut kaveria ja meni naapurin Minnalle, jonka kanssa setvi asiaa netistä. Sanoi kyllä, että puhelinlasku mahtaa olla suuri, kun kaveri niin uskottavasti häntä pitkään jututti ja ulkolaisesta kännykkänumerosta. Sen verran kävin keskustelupalstoja läpi minäkin, että hän Nousiainen on käyttänyt myös nimeä Jussi Mäkinen ja ollut joskus kokoomusnuori ja joskus kuulunut vasemmistoliiton nuoriso-osastoon. Mikä vain parhaiten tilanteeseen sopii.

 

Olkaa siis varovaisia, älkääkä lähtekö juoneen mukaan. Jokainen järjestö voisi nyt kyllä jäsenistölleen laittaa varoitusta, jotta kaveri ei onnistuisi niin helpolla.