Maaliskuulla neulottiin kevätkalenteri sukkia Villapallon ohjeistuksella. Sukat olivat kivat neuloa ja paksusta sukkalangasta ne tulivatkin nopeasti. Lankareissu Tallinnaan vähän viivästytti viimeisten vihjeiden neulomista ja sukkien viimeistelyä. Tänään sukat on kuitenkin kuvattu ja ne voi blogatakin. 

Ohjeistuksessa sanottiin, että 7 veljestä vahvuista lankaa tarvitaan noin 110 grammaa ja uutta lankaa en halunnut ostaa. Petroolin väristä seiskaveikkaa löytyy jemmasta ja sen kaveriksi otin Kirsi Valton handdyed seiskaveikkaa. Mielestäni sukista tuli kerrassaan kauniit. 

IMG_4596

Sukan ohje oli hyvä ja selkeä, niinkuin aina Pian ohjeet tapaavat olla. Nämä sukat neuloin 3,5 mm puikoilla ja lankaa sain kulumaan yhteensä 101 grammaa. Kuviot olisivat tietenkin olleet selkeämmät, jos tuossa kirjavassa langassa ei olisi ollut noita vihreän ja turkoosin sävyjä, mutta minun silmääni ne eivät ainakaan ota pahasti.

Kevätkalenteri sukat
Malli: Pia Tuononen
Lanka: 7 veljestä petrooli 
Menekki: 74 grammaa
7 veljestä handdyed Kirsi Valto
Menekki 27 grammaa
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38

Pialle kiitos hyvästä ohjeesta, näitä saatan neuloa toisetkin.

Kevät tuntuu olevan jo pitkällä. Olen ottanut polkupyörän käyttöön kuntoiluvälineenä, ihania lenkkejä pystyy tekemään vähän jo pidemmällekin. 

IMG_4593

Kotipihan Näsiä kukkii.

IMG_4600

Lammashaassa on vielä pienoinen lampi, kun salaoja ei ole sulanut auki.

IMG_4603

Esikoisen kanssa kiinnitettiin muutama linnunpönttö, jotka ostin Janakkalan kunnan Pajalta. Saattapa olla, että vielä muutaman lisäpöntönkin vielä hommaan. kun meillä tuota lääniä kuitenkin riittää.

Lankalaihis päivitys vielä tähän loppuun.

Sukkiin meni lankaa 101 grammaa joten lankalaihiksen tilanne tällä hetkellä on -14 041 grammaa. Tyytyväinen tähänkin pieneen kulutukseen, sillä saadakseni kesken olevan neuleen valmiiksi jouduin tekemään ostoksia Kerän verkkokaupassa. Siitä sitten lisää kun langat kotiutuvat.


Sunnuntaiterveisin seijap