Novita klubissa kyseltiin eilen klubilaisten kevätretkestä. Vaihtoehtoina mm: Tallinna tai Tapion kauppa Päntäneellä. Tuo Tapion kauppa kiinnostaisi kovastikin, joten nyt sitten Neulomon klubisivujen kautta kartoittelen lähtijöitä. Isäntä on sitä mieltä, että kyllähän teitä nyt bussillinen lähtee. Siihen minä itsekin uskon. Mietinnässä on nyt reitti, kyytiin tulopaikat ja kohteet joita on matkalla.

Tapio lupasi vähän kartoittaa, onko jotain tapahtumia joita kannattaisi kytkeä matkaan. Molemmat vakiliikennöitsijöistäni, varmasti huvittuvat kun pyydän bussitarjouksia. Toisaalta, ovathan he näihin minun "sukankutojien" matkoihini tottuneet. Sanoin vain molempiin firmoihin, että vuorotteluvapaalla en varmaan heidän palvelujaan tarvitse. Matkasta sen verran, että päivä tulee varmaankin olemaan lauantai, tarkempaa päivämäärää odotellaan tämä viikko.

Novitalta tuli tänään postissa Klubipinssi, lehden mukana tulleen rikkoutuneen tilalle. Laitoin sinne sähköpostia, kun huomasin että pinssi ei ollut kestänyt  postin käsittelyä.

Eilen kävin Tarjoustalossa ja löysin myyjän lankaosastolta. Kyselin lanka-alesta, johon kertoi että tietävät alennukset vasta viikkoa ennen. Uudet langatkin tulevat luultavasti kahden viikon sisällä.

Ostoksiakin tein. Ostin Isoveli coloria pipoja varten ja Malibua viime vuoden värinä kun Tarjoustalon hinta on 4,5 euroa kerä. Myyjä ei osannut sanoa nouseeko uusien värejen hinta, yhtä huimasti, kuin muissa liikkeissä.

Jalasjärven perinnekintaan mallia en ole saanut selvitettyä. Tuo siitä mukailtu lapsen lapanen on herättänyt muistoja usealle neulojalle. Tänään isäntä tuo kirjastosta  Eeva Haaviston kirjan, Sata kansanomaista kuviokudinmallia (painos v. 1953), saa nähdä löytyykö siitä kyseistä lapasta.

Eilinen lumipyry on vaihtunut vesisateeksi. On taas niin pimeää.