Lasten kesäloma on alkanut ja nyt meillä ei sitten ole enää alakoululaisia. Yllätys oli Vilman koulun kevätjuhlassa ollut tanssi/musiikkispektaakkeli Ice cream town. Tässä jäätelötehtaan kupeessa lähes koko ikäni asuneena oli hymy herkässä. Yllätys tässä asiassa oli se, että käsikirjoittajana olivat Vilma ja koulukaveri alemmalta luokalta, sanoitukset ja sävellykset olivat omia, myös tanssin koreogragiat. Uskomattomia nuo nyky nuoret, ei minusta vaan olisi ollut.

Elokuussa Vilmakin sitten menee siihen yhteiskouluun, jossa minäkin olen yläasteen ja lukioni käynyt. Nyt kuitenkin lapset saavat nauttia pitkästä kesälomasta. 

Vilman koulussa opettajia oli kaksi. Rehtori oli Vilman luokanope ja vaihtaa nyt koulua isompaan kouluun. Viime keväänä hän sai Esat ja sitä edellisenä Kaisla-kämmekkäät (joiden kuva on harmi kyllä kadonnut tuolta päivityksestä. Täytyy se sinne lisätä). Tänä vuonna en osannut mitään tehdä itse ja niinpä ostin upean käsintehdyn patakintaan, josta en huomannut ottaa kuvaa.

Mirja-Liisa ope sitten sai piirakkasukat. Mirja-Liisakin on saanut aiemmin huivin, lapaset, kämmekkäät jne

Piirakkasukat-normal.jpg

Nämä Piirakka-sukat valmistuivat äitienpäivän Äänekoski reissulla. Lankana oli Seitsemän veljestä, enkä muistanutkaan kuinka nopeaa siitä neulominen on.

IMG_9430-normal.jpg

Piirakkasukat

Vanha hyvä sukan perusmalli, jonka Novita on laittanut sukkalehteen talteen.

Kerroin jo aiemmin, että olen laittanut postia Novitan huivikilpailuun. Laitoin vielä nyt toukokuun lopullakin paketin menemään. Vilautan teille kahta tiukasti rajattua ja värimuokattua kuvaa tästä viimeisestä paketista.

IMG_9438-normal.jpg

Väriä voi tästä aavistella ja toteutustapa tulee tästä selväksi. Seuraavasta kuvasta voi sitten aavistella, mikä on se huivin juttu.

IMG_9437-normal.jpg

 

Minulla on vielä melkein kuukausi aikaa kesälomaan, ensi viikolla tiukka rutistus töissä. Yksi retkipäivä, kotikäyntejä, rippikoulutunnit ja vierailu hoivayksikössä rippikoululaisten kanssa, oman rippikoulun opettaja ja isospalaveria jne. Seuraavalla viikolla sitten kutsuukin rippileiri. Olikin tässä jo joidenkin vuosien tauko, ihan kiva nyt taas päästä nuorten kanssa leirille.

Töissä on tulossa kovasti muutoksia. Kirkkovaltuusto saa käsittelyynsä tulevana syksynä valtuustokauden tärkeimmän talouspaketin. Täältä voit käydä kurkkaamassa mitä se minun työpaikallani merkitsee. Käytännössä siis sitä, että mahdollisia poislähteviä työntekijöitä ei korvata uusilla ja mietitään sitä mikä työssä oikeasti on tarkeää, eikä vain epäoleellista puuhastelua.

Aasit-normal.jpg

Näiden viime viikolla Vivamossa kuvattujen aasien kuvalla tahdon toivottaa sinulle oikein ihanaa alkanutta kesää. Huomaathan ristin tuon aasin selässä.  Ei ollut varmaan sattumaa, että aasi oli Jeesuksen äidin ja Jeesuksen ratsu.

Kesäterveisin seijap