Tänään sain aamupalan vuoteeseen. Esikoinen taisi olla sen takana, kuopus tuli sitten aamukahville viereeni. Kiireetön sunnuntaiaamu oli siis meidän perheellä. Mummi haettiin matkaan ja käytiin syömässä äitienpäivan ruoka Turengin Asemalla. Siinä meille äideille siis lahjaa kerrassaan. Nyt illan suussa kävimme kuopuksen kanssa laittamassa lammashaan kuntoon. Nyt on kaikki valmiina kesän lamapaita varten.

Eilen olimme isännän kanssa käymässä Vivamossa, jonne kuopus suuntaa heinäkuussa rippileirille. Yllätystapaaminen Maijan kanssa, joka oli paikalla Logos-kuoron merkeissä. Moikka vaan taas tätäkin kautta, kun käyt Maija täällä kurkkaamassa. Vivamon reissusta tuli hyvä mieli ja kuopuksen kanssa onkin nyt sitten jo tänään mietitty mitä tarjottaisiin elokuussa kun vietetään kotona juhlia.

Kävin tässä vähän lankojani läpi ja eräästä laatikosta esiin putkahti VillaMokan MokkaSukkaa, ajalta ennen aloevera käsittelyä. Toisen vyöte oli tallessa ja langan nimenä oli Puhallus, vaaleammassa sinisessä ei ollut ollenkaan ollutkaan nimeä, eli olen varmaan sen ostanut niin nopeasti väripadasta, että ei ole kauppias ehtinyt lankaa ristiä.  MokkaSukassahan kaikilla värjäyserillä oli omat persoonallisest nimensä. Nämä MokkaSukat kuiskivat, että haluavat Meadow Grassiksi, tämä on kolmas puikoiltani tullut Meadow Grass, edelliset ovat menneet lahjaksi ja taitaapa tämäkin löytää paikkansa lahjalaatikossa. 

Viikko meni neuloessa, vapaita iltoja oli jokunen. Malli on selkeä ja nopea neuloa.

Pingoitukseen huivi pääsi yläkerran parisängylle Haapsalusta tuotuihin pingoituspuihin ja vaijeriin.

IMG_3193

Tällä kertaa asettelin vain kaksi pitkittäistä rimaa, joista alempaan pingotin huivin reunan, sitten vaijeri kaarevaan reunaan ja se on siinä.

IMG_3195

Pingoitettu huivi on siis leveydeltään 170 cm ja korkeutta 45 cm. Pihalla kävin huivia kuvaamassa, ilman kuvaus assistenttia, joten kuvissa ei ole ihmistä mittakaavana.

IMG_3197

Vanhan Heimolan hirsiseinää vasten käytöstä postettuun vadelmien tukeen aseteltuna. 

IMG_3210


IMG_3199

Malli: Meadow Grass
Lanka: MokkaSukka Puhallus ja 
MokkaSukka, jolla ei nimeä
Menekki: yhteensä 111 grammaa
Puikot: 4 mm

Tällä hetkellä puikoilla on sukat, jotka saa eläkkeelle jäävä työtoveri. Mallissa päädyin Quintessence II ja lankana on jemmassa ollut Regian harmaan kirjava lanka. Seuraava projekti on sitten varmaan kuopuksen huivi rippijuhlia varten. Mekko on hankittu ja siinä on mekkokankaasta tehty huivi, mutta se ei oikein juhlijaa kiehdo. Mikä olisi suorakaiteen muotoinen huivi, jonka sinä tekisit 15 vuotiaan harteita peittämään ja lämmittämään?

IMG_3202

Valkovuokot eivät tänäänkään pettäneet, kauniisti kukkivat äitienpäivänä, niinkuin yleensäkin. Mummikin on sai perinteisen kimppunsa, kun lähdimme asemalta.

Vielä virrestä 466 kaksi säkeistöä, meille kaikille äideille.

 Luo äidin onneen, vaivaan
nyt, Herra, valo taivaan,
luo uskon uskallus.
Ja ota huolet vastaan,
kun äiti hoitaa lastaan,
tuo äidin työhön lohdutus.

Hellästi äidit paina,
oi taivaan Isä, aina
poikasi sydämeen.
Suo, että kuormat jaamme
ja uutta voimaa saamme
taas palvelevaan rakkauteen.

Sunnuntaiterveisin seijap 

Muoks: 11.5.

Unohdin kirjata lankalaihiksen tuloksen. Tämän huivin jälkeen lankalaihiksen saldo on 2413 grammaa.