Nuutinpäivän iltaa teille kaikille. Joulua siis pitäisi laittaa pois. Vielä on pöydällä yksi joululiina, seimi paikoillaan ja joulukortit korissa tuvan pöydällä. Huomenna sitten vapaapäivänäni laittelen pois. Muutamia kuvia kuitenkin liittyen joulukuuhun ja saamiinin joulumuistamisiin ja -lahjoihin.

Seijan päiväksi sain aivan ihanan kortin, jonka on askarrellut yli 80-vuotias ystäväni. Kortin kansi puolella oli kaunis valokuva, yhdestä heidän perhoskämmekästään, minulle orkideojen ystävälle, ja kortin sisäpuoli näytti tältä, nimet olen retusoinut pois.

 

Seijan päivän jälkeen sitten alkoikin jo tulla joulukortteja. Tässä joitakin jotka erityisesti haluan tänne blogiin tallentaa.

Kiittää tahdon kuitenkin ihan kaikkia joulukorttien ja uudenvuoden korttien ja viestejen lähettäjiä vielä tässä yhdessä ja erikseen, jokainen on ollut äärettömän tärkeä. Myös kortti Borneosta on tullut perille. KIITOS!

 

Joulun aika toi myös joitakin kirjoja.

Neulontapäiväkirjaan olen nyt kirjannut neuleita, joita olen joulun jälkeen aloittanut. Saatanpa teille jossain vaiheessa raottaa kirjaa ja kertoa enemmänkin mitä sisällä on. Kirja ei nimittäin ole pelkkä päiväkirja vaan siellä on ihan ohjeitakin erilaisiin neulontaan liittyviin juttuihin. Viisaus kalenterin sain Arjalta, siitä on käyty vääntöä meillä kotona. Vilmakin olisi halunnut sen. Mutta se on minun ihan minun näköiseni, niinkuin Arja kirjoitti. En käytä kalenteria kalenterina, vaan päiväkirjana. Sinne kirjaan joka ilta päivän asiat ja luen aukeaman tekstin. Joka viikolle on oma teksti ja jo nyt tuntuu, että ne oikeasti kantavat eteenpäin. Äiti oli hankkinut minulle kirjan Luo uutta vanhasta. Oikein ihana kirja myös, siihen täytyy syventyä ja miettiä mitä kaikkea kaappien kätköistä löytyykään.

Niinpä niin, näette aivan oikein. Minulla ei ole ollut koskaan Ainoja, nyt joulupaketeista löytyi kahdet. Ihana niin, en olekaan oikein koskaan tiennyt kumman väriset ovat mieluisemmat, nyt voin laittaa jalkaan fiiliksen mukaan. Näitä tummanpunaisia en olisi saanut, ilman rakkaan neuleystäväni isännälle laittamaa vinkkiä. Kiitos siitä. Vaaleanpunaiset ovat lahja pikkuveljen perheeltä.

Lankaakin joulupukki toi 279 grammaa. Tästä ajattelin tehdä itselleni neuletakin, mallikin jo kutkuttelee mielessä, mutta puikoille ei ole vielä päässyt.

Lahjakortteja pukki toi kaksi. Toinen on The Earth collectioniin ja toinen Wetterhoffille. Olin niinkuin päättänyt, että uutta lankaa en osta, ennen kun aiemmat varastot ovat vähentyneet, joten Wetteriltä saattaa matkaan lähteä puikkoja, karstat tai jotain ihan muuta.

Tuhannet kiitokset kaikista poolokommenteista, jokainen on tuntunut tosi ihanalta lukea. Uskon, että tulen  käyttämään pooloa paljon, kunhan taas kelit kylmenevät.

Niin sitten vielä yksi kysymys. Ei kellään olisi ylimääräisenä tuota harmaata Softya josta neuloin tuon oman neuleeni. Vilma haluaisi itselleen samanlaisen, eikä suinkaan siitä punaisesta langasta jonka hänelle varasin. Tarvitsisin 2 kerää, kaupoista ei enää löydy täältä päin. Tapionkaupassa on, mutta en oikein viitsisi tilata, kun sitten tilaan kuitenkin jotain muutakin.

Tälläisin aatoksin nuutinpäivän iltana, kun takana on työpäivä ja tosi ihana kuntoilu meidän kylän uudella kuntosalilla, tuolla entisellä koululla. Kyllä on ihana kun on sali kävelymatkan päässä kotoa.