... pikkulintu meni piiloon pensaaseen. Se päivä oli iloinen, vaan nyt se on jo eilinen.

Huomenna siis voisi blogata näin, mutta tänäänkin on ollut hyvä päivä. Pikkulinnut tulivat mieleen, kun töistä tullessa punatulkkuja lenteli meidän pihassa. Talvi on siis lähellä.

Tänään olin erään eläkeläiskerhon 10 -vuotisjuhlissa. Vuoroviikoin samassa tilassa on käsityökerho, ja pakko oli ottaa kuva, kun olivat neuloneet myyntiin Sulo Vileen pipoja.

Riihimäen teatterissa on menossa Tankki täyteen ja tuli sellainen olo, että voisi kyllä lähteä katsomaan. Ensi vuodelle asti on näköjään näytökset myyty loppuun.

Tänään oli myös ensimmäistä kertaa päällä sini-valkoinen toppi. Isäntä ystävällisesti otti kuvia, tiukan 6 päiväisen työviikon päätteeksi. Vain yhteen kuvaan tulivat julkaisukelpoiset kasvot.

 

Tein ohjeen mukaisesti koon L-XL eikä yhtään kyllä ole liian iso minun M kokoiseen kroppaani. Vilma ihastui tähän ja haluaisi saada samanlaisen ja luulen, että otan vain yhdet mallikerrat pois molemmista sivuista ja saan neidille sopivan.  Lankaakin jäi vielä jos haluaa saman värisen.

 

Tämä mallihan on siis Annan ja löytyy Lehdestä Käsityö 3/2010, ihan suomen kielellä. Huomasin tässä, että lehdestä on olemassa myös digitaalinen versio. Toppi oli mukava neuloa, eikä yhtään ommeltavaa saumaa. Vain kaksi pääteltävää langan päätä. Valmiin topin liotin vedessä ja puritelin kuivaksi ja jätin pyyheliinan päälle muotoonsa venytettynä kuivumaan.

 

 

 

Sinivalkoinen

Malli:käsityö 3/2010

Anna Kuduja

Lanka: Aade Long 8/2

Menekki: 124 g

Puikot 3,5 mm

Itselle muistiin, että jos teen itselleni uuden, niin voisin tehdä vaikka isommilla puikoilla, eikä haittaisi vaikka olisi mallikertoja sivuissa lisää.

 

Virolaisen villan ystävänä, voisin kyllä ottaa vaikka itselleni puikoille Annan mallin puna-musta. Tosin taitaa olla paras, jättää ottamatta. Jokunen joululahja ajatuskin on mielessä ja kaikenlaisia koulutehtäviäkin on työn alla.

 

Kouluun lähden seuraavan kerran reilun viikon päästä maanantaina. Minulla on maanantai hyväksiluettu aiempien opintojen vuoksi, mutta tiistaina on täysi päivä ruotsin kieltä. Olen sitten tiistai aamuna jo valmiina kun aamulla aloitamme. Ennen lähijaksoa pitää saada kaikenlaista muuta valmista opiskelujen suhteen, joten puna musta jääköön odottamaan.

 

Perjantai terveisin seijap