Syksyn Tampereen kässämessuilta ostin Snurren osastolta muutaman Janina Kallio design huiviohjeen , osa niistä meni joulupaketeihin, itselle jäi Interlude. Snurrelta ostin myös yhden vyyhdin Hedgehog fibres sock yarnia. Minulle "siililanka" oli uusi tuttavuus ja otinkin sen Interluden ohjeen kanssa joulun Pariisin matkalle matkaneuleeksi.

IMG_4310

Huivi malli oli mukavaa neulottavaa, takuu varma Janina Kallio ohje. Selkeä neuloa ja kaunista tuli puikoilta. Lanka liukui ihansti KnitPron puisilla puikoilla. Käsin värjätty lanka toi mielenkiintoa neulomiseen, kun jäin odottamaan milloin tulee vihreä ja milloin musta läikkä. Kotiin tulin valmiiksi neulotun huivin kanssa ja puikoille oli jo otettu pukumiehen pikkuhuivin versio5. Interluden pingottaminen sitten vähän viipyi ja huivi valmistui tämän vuoden puolella. Kuvat kävin ottamassa loppiaisen -25°C pakkasessa. Lunta täällä Kanta-Hämeessä on edelleen vain nimeksi.

IMG_4314

Malli: Interlude
JaninaKalliodesign
Lanka: Hedgehog fibres
väri: Budgie
Menekki: 97 grammaa
Puikot: Knitpro 4,5 mm

Vuoden vaihteessa Näppituntuman Amria tiedusteli onko innokkuutta lankalaihikselle 2016. Minun ajatukseni oli, että koska viime vuoden reilun kahdeksan kilon pudotus ei näy täällä kotona, niin kai se on ihan hyväksi laittaa edelleen ylös langan liikkeet tänne Heimolaan ja täältä pois.

Tänään isännän mukana lähti kaupunkiin päin 400 grammaa Huopasta josta on tulossa näillä näkymin lapasia, saas nähdä mitä ystäväni puikoilta ja pesukoneesta putkahtaa.

Lankalaihikseen 2016 siis tämän päivityksen myötä kirjaan 497 grammaa. 

Täällä Heimolassa on tulet leivinuunissa ja puuhellassa ja ulkona aamun valjetessa pakkasta -29°. Tämän lomapäivän aamu siis kuluu sujuvasti sisällä. Ajatuksena on käydä yläkerrassa läpi komeroa, jossa on tavaraa jota ei ole käytetty ikuisuuksiin. Saattaa siis Punaisenristin ja pelastusarmeijan kirpputori saada viikonloppuna tavaraa.

Nautitaan nyt niistä lämpimistä neuleista, joita meillä on kaapeissa. Näitä kelejä ei ole liikaa.

Torstaiterveisin seijap