Kylläpä on kauan kun olen tänne kirjoittanut. Olette varmaan odottaneet jotain kuvaa tai muuta huopuksen rippijuhlasta, mutta hänen toivettaan kunnioitan enkä laita kuvia tänne. Nuoren leiri oli ollut hieno ja niin myös konfirmaatio Vivamossa. Kotona juhlia vietettiin sitten 8. elokuuta, jotta saatiin tärkeitä sukulaisiakin mukaan.

Kuopuksen leirille vienti matkalla aloitin huivin, jota virkkasin kahden Vivamon reissun automatkat, siis myös vierailupäivän matkoilla koukku liikkui aktiivisesti. Malli on sama kun keväällä virkkaamani Hallitusneuvotteluhuivissa. Vasta tänään sain aikaiseksi huivin kuvaamisen.

Lankana oli ihanan pehmeä alpakan, merinovillan ja nailonin sekoitus Viking MayaVirkkuukoukkuna iso 6 mm, joten työ valmistui nopeasti. Naapurin heinäpaalin päällä ilta-auringossa huivia sitten kävin kuvaamassa.

IMG_4122

Kaverina kuvaamassa minulla oli Orvokki, jonka häntä saattaa herättää hieman hilpeyttä, nyt ollaan kuitenkin tulehduksen kanssa voiton puolella ja ilman kauluria saa olla valvotussa tilassa ja odotellaan nyt rauhassa että karvat kasvavat takaisin.

IMG_4129

Saskatoonipensaan, vai pitäisikö jo sanoa puun, marjojen värissä oli jotain samaa kun huivissa.

IMG_4138

 

IMG_4137

 

IMG_4135

Malli: Schultertuch/Dreiecstuch
by Orchidee flower
Lanka: Viking Maya
(alpakka, merinovilla, nailon)
Menekki: 94 grammaa
Koukku: 6 mm

IMG_4139


Saskatoon tekee, tänä vuonna, tosi paljon marjoja, kuukauden myöhässä normaalista. Nyt olisi hyvät reseptivinkit tarpeen. Kuvausapurini Orvokin kanssa kyllä söimme paljon suoraan pensaasta, mutta runsaasti vielä jäi poimittavaakin. Joitain reseptejä löytyy täältä.

Lankalaihista tämä huivi kasvatti 94 grammaa. Tällä hetkellä laihiksen tulos on -6983 grammaa. Olen edelleen tyytyväinen, vaikka ei niin hurjasti etenekään nuo käsityöt.

IMG_3863

Tällä hetkellä puikoilla on kuvassa näkyvä villatakki Honey, värit melkein samat kun kuvan neuleessa, mutta päin vastoin. Kuvassa olevien lankojen pitäisi neuleeseen riittää, vähän jännittää tuo mohairin riittäminen, mutta luotan, että riittää.

Kauniita elokuun päiviä sinulle toivottelee seijap