EDIT:
Päivitykseen laitettu Helmi-Orvokeiden langan kulutus ja lankalaihis 2016 tämän hetken tilanne.

Marraskuun viimeiden päivän iltaa vietetään, meillä on siis kuopuksen synttäri-ilta. Teen kera mutakakkua ja omalla joukolla oloa, perjantaina sitten muutama tyttönen yökylään. Näillä mennään eteenpäin.


Kiitos kommenteista KristiinaS ja Susi, ihan näin nimellä kiittelen, kun ei muita kommentoijia ole. Helmi-Orvokit eivät olleet Orvokki-corgin tassuihin, mutta joku noin 38 kokoisen jalan omaava nainen ne tulee saamaan. Helmi-Orvokkien ohje löytyy Merja Ojanperän kerrassaan ihanasta sukkakirjasta nimeltään Kauneimmat villasukat, josta nämä ovat jo toiset neulomani sukat. Niitä edellisiäkään en ole siis kuvannut, enkä blogannut huomaan. Voi kuinka siis monia juttuja vielä täytyy muistaa ennen vuoden vaihdetta blogata.

Jemmassa on ollut vusoikerata seiska veikkaa, joista nämäkin on neulottu. Tätä petroolia jemmasin neuletakin verran, mutta en tiedä luotanko, että se ei nyppää, joten sukassa on pienempi työ ja ei ehkä ihan niin harmita jos nukkaa. Valkoinen on jo niin vanhaa, että on edellisen vaiheen 100 gramman kerästä neulottu.

Untitled

Näitä sukkia ei ehkä voi sanoa Helmi-Orvokeiksi, sillä näistä jätin pois sen virkatun Orvokin jossa on helmet keskellä. Työtoverin jalassa nämä sukat on kuvattu ja minusta nämä ovat kauniit.

Untitled

Huomaan tässä, että meidän työpaikan portaiden valokuvaus valo on aika hyvä, siinä voisi vaikka enemmänkin kuvata ja monen kokoista ja ikäistä malliakin saattaisi saada.

 

Untitled

Malli: Helmi-Orvokki
Merja Ojanperän kirjasta  Kauneimmar Villasukat 
Koko: 38
Lanka: Seitsemän Veljestä
Luonnonvalkoinen ja petrooli
Menekki: 116 grammaa
Puikot 3,5 mm 

Helmi-Orvokeiden valmistumisen jälkeen lankalaihis 2016 tilanne on -15 736 grammaa

Tänne tulee vielä sitten tosiaan tuo langan menekki, jotta saan sen ynnättyä lankalaihikseenkin. Lankalaihksessa on syy, että joulukuun aikana pitää käydä läpi kaikki ne käsityöt, joita on vielä raportoimatta, niitä on jokunen. Saa sitten oikean langan menekin kirjattua.

Joulukuuhun kuuluu myös joulukalenteri. Tänä vuonna joulukalenterini osa on tässä.

Untitled

tässä

Untitled

ja tässä

Untitled

Jotta joulukalenterin kanssa päästään eteenpäin olen ostanut Ravelryn kautta suosikki huivimallejeni tekijän Heidi Alanderin Satakieli-joulukalenteri huivin ohjeen, josta tulee aina osa kerrallaan joka toinen päivä joulukuuta, Jouluaattona minulla pitäisi olla valmis huivi. Nämä kaikki Tukuwoolit löytyivät kotoa jemmasta, ei tarvinnut lähteä lankakauppaan ostoksille. 

Nyt sanon kaikille hyvää yötä ja lähden nukkumaan. Minulla on huomenna aikainen aamu, klo 7.15 täytyy jo olla kaupungissa työn merkeissä. Teksti jää nyt oikielukematta. Toivottavasti ei ihan kamalia kirjoitusvirheitä jää olemaan. Oikoluen ja korjaan siten huomenna.

Oikein ihanaa adventin aikaa kaikille terkuin seijap