Nyt sen huomaa, että arki on alkanut. Eilen oli Vilman lapsikuoro harjoitukset ja tänään pianotunti. Kulkemiset ja kuljettamiset kuuluvat arkeen. Minullakin alkavat kuoroharjoitukset tänään. Johan tässä olikin hetken aikaa taukoa. Jouluaamuna viimeksi laulettiin.

Joulua olen tänään siivonnut pois. Joulukuusen purin ja isäntä heitti sen pihalle. Olisi alkanut kukkimaan huomasin koristeita poistaessani. Ikkunoista otin kynttelikötkin pois. Nyt taas kun maassa on hienoinen lumihuntu niin näyttää valoisammalta ilman kynttilöitäkin. Nuutin päiväkin lähestyy, siihenhän se vanhan kansan joulu loppuu. Tavallisia kynttilöitä polttelen joka tapauksessa niin kuin aina.

Vilma oli tänään kotona. Aamulla oli niin vatsa kuralla, että en laskenut eskariin rauhoittui kuitenkin päivän aikana.

Huomenna eskariin vienti reissulla pitää käydä lankakaupassa hakemassa Fritidsgarnia Lotan hattua varten. Paikallisessa on ollut valkoista. Samalla käyn postissa laittamassa Kanervan paketin.

Käsitöissä olen mietintä vaiheessa. Tämä neule on hihoja vaille valmis. Siis se turkoosi. Se oli pari kuukautta pussissa odottelemassa. toinen etukappale on valmistunut tiistain neuletapaamisesta. Olen yllättynyt miten hyvältä Nalle on tuntunut neuloa, kaikkien noiden paksujen lankojen jälkeen. Voisin jättää turkoosin taas vaiheeseen ja neuloa ne turkoosit Sofiat ja sitten taas jatkaa. Sofiat kuiskuttelevat koko ajan haluavansa puikoille.

Ai, miten niin mulla on turkoosi kausi?

Kiitos kaikista Teddy-jakkukommenteista. Vähän reilu siitä tuli, vaikka tein pienimmällä koolla. Muistaisinkohan huomenna hakea napit siihen? Kun vaan tulisi pakkasta, jotta pääsisi käyttämään. Työvaatteeksi sitä ajattelin, kun puolen vuoden päästä palaan töihin.