Viime syksynä neuloin sukat 40-vuotiaalle lahjaksi. Sankarin vaimo täytti jokin aika sitten 40 vuotta ja haluan myös hanta muistaa, vaikka emme juhliin pääsekään. Mietin kovasti sukkien ja huivin välillä, huivi voitti.

Huivi ohjeitahan on niin paljon ja toinen toistaan kauniimpia, että valinta ei taaskaan ollut helppo. Langaksi tähän huiviin halusi heti isännän joskus joululahjaksi minulle ostama krapi värjätty 100 % villalanka. Huivi surffailua kesti jonkin aikaa, mutta kun näin tämän huivin ohjeen, tiesin, että tässä se on.

Englannin kielinen ohje Ravelrystä ei ihan tietenkään kaikista innostavin asia, kuitenkin 45 projektia, että ei voi olla mahdoton tehtävä. Syy miksi tämä huivi tuli valituksi oli kuitenkin sen ohje. Ohje nimittäin alkoi psalmin 1 kolmella ensimmäisellä jakeella.

Hyvä on sen osa,
joka ei vaella jumalattomien tavoin,
ei astu syntisten teille, 
ei istu pilkkaajien parissa
vaan löytää ilonsa Herran laista, tutkii sitä päivin ja öin.
Hän on kuin puu, vetten äärelle istutettu: 
se antaa hedelmän ajallaan,
eivätkä sen lehdet lakastu.
Hän menestyy kaikissa toimissaan.

Ps 1:1-3

Huivin saaja on koulutukseltaan teologi ja vihitty papiksi, hän on juuri vaihtanut työpaikkaa, joten näin se on. Tämä on hänen huivinsa.

Huivi Riikalle

Minun mielestäni tästä huivista tuli kaunis. Huivi on aloitettu alareusnasta ja kun lyhennetyt kerrokset alkoivat jouduin vaihtamaan vyydin, joka olikin vähän erivärinen, mutta ei mielestäni haitaa. Luulen, että ei haittaa myöskään huivin saajaa.

 

Huivi Riikalle

Luulenpa, että tämä huivi täytyy tehdä myös itselle jostain oman värisestä langasta.

Huivi Riikalle
Malli: Green the whole year round (Ravelry)
Anna Yamamoto
Lanka: 100% villalanka
Menekki: 108 grammaa
Puikot: 5 mm

Tämän huivin jälkeen lankalaihis 2015 näyttää minun osaltani 3599 grammaa. Lankalaihiksen tulos varmaan kasvaa neulomatta tai virkkaamatta kun ystävä tarvitsee Seiskaveikka vahvuisia lankoja vinkkelivirkkaus peittoon ja taitaapa tuolla olla joitain jotka eivät minulle juurikaan puhu, mutta niistä lisää myöhemmässä vaiheessa.

 

Tekemäni huivin ohje päättyy myös päättyy Raamatunb kohtaan. Se on toivomus Kolmannesta Johanneksen kirjeestä:

“Beloved, I wish above all things that thou mayest prosper and be in health, even as thy soul prospereth.” 3 John 1:2

Meidän Raamatussamme sama kohta on näin.
"Rakas ystävä, toivon, että sinulle kuuluu joka suhteessa hyvää ja että olet terve; sisäisestihän sinulle kuuluu hyvää."
3 Johannes 1:2

Kesäterveisin seijap