Eilinen vesisateinen sunnuntai sai opiskelujen lisäksi vähän vauhtia käsitöihinkin. Suopursu huivi eteni ja sainpahan sateen lakattua isännän kuvaamaan rötväkettä.

Rötväkkeen langat olivat heräteostos. Olin piipahtamassa Tervakoskella Coconutissa ja sinne tuli ystäväni Hilkka, jolla oli juuri neulomansa Rötväke päällään. Hilkka oli tehnyt rötväkkeen Katian Lino pellavalangasta ja pakkohan sitten oli minunkin. Eilisen päivän pidin rötväkettä päälläni ja tykkään. Tunnustan teille, että viimeistelyjä en ole tälle tehnyt, siis vaan saumat ommeltu ja ohjeesta poiketen pääntien ja hihansuut sekä helma ensin virkattu kerros kiinteitä silmukoita ja sitten kerros rapuvirkkausta. Varmaan silmukat vähän asettuvat kun sitten ensimmäisen kerran tämän kastelen.

Vilman kumisaappatkin pääsivät kuvaan, meidän neiti on siis jo iso tyttö, kun ilman villasukkaa menevät saappaat minunkin jalkaani.

Vielä sitten kuva Pumpulin kanssa, tähän ne menekkitiedot ja muut, joita kuitenkin kyselette ja jotka itsekin tarvitsee muistaa, puikkokoko onkin jo tarkistettava Rvelrystä, eihän sitä enää muista .

Pellavarötväke

Malli: Titityyn Hamppurötväke

Lanka: Katia lino 100% pellava

Menekki: 198 g

Puikot: 5 mm

Katian Lino langasta sen verran, että ei pölissyt ollenkaan neuloessa, eikä päästänyt väriä, niinkuin muistan Tuulan kertoneen neuloessaan garnstudion pellavasta. Uskon, että tästä tulee paljon käytetty neule.

 

Tässä Wetterhoffin Veeran värit joista teen naapurin Paulalle synttärilahjaa, kun langat neuloo yhteen tulee tämän näköistä.

Maanantaiterveisin seijap