Tänään sain tekstiviestin, että ystävämme Sanna ja Jari ovat saaneet tyttövauvan. Onnea heille. Lankavarastojani tutkiessani huomasin, että kaikki vauvalle sopivat langat olivat kovasti poikamaisia. Muistin, että mökissä on pussi jossa on jotain vanhemman puoleisia lankoja, jopa vaaleanpunaistakin. Suunta mökkiin ja siellä olivat; kolme vaaleanpunaista Bambinoa ja vielä vaaleaa vihreääkin.

Jotenkin nämä värit eivät ole pitkään aikaan tuntuneet hyviltä, ei edes vauvan vaatteisiin. Nyt minulla on idea. Sitä en paljasta vielä. Hinnat eivät ole näillä langoilla päätä huimanneet. Yhdessä kerässä on hintalappu 7,40mk ja loput ovat olleet 5 markan keriä. Olivat muuten Iisalmen Prisman pussissa, eli 90-luvun alussa ostettuja ovat.


Langat lepäävät hameen päällä. Tähän hameeseen kuului puserokin. Puseroa olen käyttänyt, mutta hametta en kertaakaan. Lankana on Primula. Muistelisin, että on puuvilla-viskoosisekoitelanka. Nyt päätin laittaa hameen pyykkikoneeseen, purkaa ja tehdä siitä jotain kaunista.  Lähes kaikki mökistä tuotava pitää "käsitellä" jotenkin, sen verran niihin on tuoksua tarttunut.

Mallilehtiäkin toin laatikollisen. Jos ei ole kertaakaan kuuteen vuoteen tarvinnut yhtään mallia, voiko lehden antaa pois tai myydä kirpparilla? Ei voi. Voi kuinka kaikissa lehdissä oli malleja jotka sanoivat "Minut sinun täytyy tehdä". Osa oli  neulelehtiä ja osa muita sekalaisia käsityölehtiä. Pitää vain raivata lisää hyllytilaa.

Illalla kävimme metsässä. Emme nähneet karhua, mutta emme mustikoitakaan. Miljoona hyttystä ja kärpästä kylläkin. Kolme lakkaa löysimme, ne jaettiin kristillisesti vain äiti jäi ilman.


  


Uusi Ullakin on ilmestynyt. Taas monta asiaa, joita voisi toteuttaa.

Käsityö rintamalla meinasi tulla heikko päivä. Kuitenkin
Marin
postausta lukiessani tajusin, että minullakin on Seiskaveikkaa raitoina. Kummitäti täyttää unikeonpäivänä 79 vuotta ja saa lahjaksi musta-harmaa raitaisen Seiskaveikka kolmiohuivin. Lupaattehan, että ette paljasta hänelle. Ekan kerän melkein virkkasin jo kun katsoin Teho-osaston ja 4400. Siitä tulee aika hauska.