Olen ollut tänään 90-vuotis syntymäpäivillä. Kotiseurakuntani ensimmäinen diakonissa täytti eilen vuosia ja täksi päiväksi hän oli kutsunut, ystävät, tuttavat ja naapurit juhliin. Tuntui liikuttavalta kun synttärisankari kertoi sanoneensa, että vain yhdet juhlat hänelle pidetään joko syntymäpäivät tai hautajaiset. Saimme olla iloisissa juhlissa. Vieraita oli reilusti toistasataa.

Sillä aikaa kun minä olin juhlissa, isäntä raivasi navettaa. Pihalla oli kasa tavaroita josta saan pelastaa, jos pelastettavaa on, muuten lähtevät kaatopaikalle. Tavarat on siirretty navettaan luultavasti ensimmäisen yhteisen kotimme autotallista. Mm kolme Iittalan lasilautasta sieltä heti löysin. En kyllä ymmärrä miten ne siellä olivat.

Sitten arvoitus. Mitä luulette olevan tässä rasiassa? Rasia on aito Tupperware halkaisijaltaan 20 cm ja korkeudeltaan 8 cm.Isäntä oli tätä rasiaa ravistellut ja sieltä kuului kolinaa. Epäili, että se on kanankakkaa täynnä ja oli meinannut heittää roskiin. Itse ihmettelin kuinka olen muttereille antanut näin hyvän rasian. Nyt seuraa  -Arvonta- . Se joka arvaa mitä rasia sisältää, saa jotain pientä. Eli siis kommenttilootaan arvauksia ja yhteystietoja. Jos kukaan ei arvaa oikein, (voisiko näin tapahtua?) arvonta suoritetaan kaikkien osallistuneiden kesken.

Vielä jokunen vinkki. Olemme menneet naimisiin kesäkuussa 1998. Siitä asti tuo rasia on marinoitunut, ensin lämpimässä autotallissa, sitten luultavasti vuoden verran vuokra-asunnon väestösuojassa ja viimeiset 6 vuotta meidän kylmässä navetassa. Kuitenkin olen ihan hengissä vielä rasian avattuani, eikä edes homeallergiani tehnyt oireita.

Odotan kommentteja maanantaihin puoleenpäivään. Paketin saan kyllä lähtemään luultavasti torstaina kun on se Keuruun reissu.

Malli:          Salomonin solmut
Lanka:         7-veikka raita,  harmaa-musta väri 849
Menekki:     150 g (ilman hapsuja)
Koukku:       3,5mm


Kummitädin lahjahuivi on valmis. siitä tuli mielestäni hauska. Valkotukkaiselle 79-vuotiaalle sopii varmasti. Nyt mietin laittaisinko siihen hapsut vai en. Tähänkin saa kommenttia jättää.

Vauvalanka kokeiluihin en ole tyytyväinen. Voiskohan Bambinoa Koolata? Primula hame on pesty, purettu ja vyyhditty. Lankaa siinä oli pikkasen reilu 200g.