Kristus on totisesti ylösnoussut!

Heimolan pääsiäinen on tänä vuonna kovasti erilainen kuin aiemmin. Emäntää ei juurikaan näy kotona ja isäntä ja lapset hoitavat itse ruokahuoltonsakin. Kyreneläiseen valmistautuminen ja sen esittäminen vie mittavan osan ajasta. Pitkäperjantaina oli ensi-ilta Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa. 

10957000_10152629237981012_5146645035254

Tämän kuvan on ottanut eräs ystäväni, joka oli 470 kirkkoon mahtuneen joukossa. Jonoa oli ja lipunmyynissä oli vilkasta. Minun äitini ei ollut varannut lippua ennakkoon, joten hän ei ollut kirkkoon sisälle mahtuneiden joukossa. Nyt hänellä ja hänen ystävillään on liput varattuna huomiseen Hämeenlinnan esitykseen.

Viime kuun puolella sai osa rumalangoista uuden elämän. Huivi on kuvattu Kyreniläisen treenitauolla, Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa.

Untitled

Langoiksi huiviin joutuivat Nalle taika, Maija, valokinen Nalle ja Rose, sekä joku vyyhditön puuvillalanka. Tähän huiviin sain innoituksen eräästä Novitan lehdessä olleesta huivista, jonka ohjetta en sitten löytänytkään netistä, joten tämä huivi on nyt ihan omasta päästä tehty. Lankaa tähän kului 330 grammaa ja koukkuna oli 4 mm virkkuukoukku. Huivi oli minulla työkäytössä hiljaisella viikolla ja sai positiivista huomiota, ja aloin siitä itsekin tykkäämään. Seuraavassa kuvassa minulla on päässäni myös yksi viidestä papin päähineestä, jotka musikaaliin virkkasin. 

Untitled

Virkattu keväthuivi
Malli: Novitan lehden mallin mileikuvan mukaisesti aloitettu 
Lanka: Nalle, Nalle taika, Rose, Maija ja vyötteetön puuvillalanka
Menekki: yhteensä 330 grammaa
Koukku: 4 mm

Huomenna tähän aikaan on Simon Kyreneläisen esitys ohi ja varmaan "hautajaisetkin" (teatterikielellä) jo vietetty.

Arki ja rutiinit palaavat, josko taas johonkin neuletapaamiseenkin pääsisin osallistumaan. Lankalauantaina treeneihin mennessäni kävin kurkkaamassa Hämeenlinnan uuden lankakaupan oven takana, mutta liike oli kiinni, joten kurkkaamiseksi jäi. Ehkä sitten ensi viikolla.

Oikein rauhaisaa pääsiäistä teille kaikille!


PS: Lankalaihikseni  tulos on tällä hetkellä 1311 grammaa, meinasin unohtaa