Hauska päivämäärä tänään. Tänä aamuna maa oli kuurassa täällä Hämeessä, kun vein Orvokin ulos aamusella.

Pyhä päiväni sai hienon alun vanhusten viikon messussa, jossa oli ihana tunnelma. Monen ikäisiä ihmisiä yhdessä viettämässä hyvää jumalanpalvelusta. Sieltä pikainen piipahdus kotona ja sitten Kerttu Kanervan ristiäisiin. Upea juhla, kiitos Jukka ja Hanna.

Tässä kuvassa mummolasta veljelleni tuoma isämme löytämä ja kynttilänjalaksi työstämä puunkarahka. Siellä se oli asetettuna kauniisti ikkunan taakse osaksi ihanaa kastejuhlaa. 

 

Käsitöitäkin täällä on jotain valmistunut. Muutamat lapaset, jotka on ajatus laittaa tumppukilpaan, siksi niistä ei ole kuvaa. Kun vaan nyt osaisin päättää kummat laitan, vai laitanko molemmat.

Viime viikolla puikoille pääsi tosi koukuttava neule. Ei vaan ole ollut aikaa sitä niin kovin neuloa. Mutta hyvässä alussa olen.

Kuva on otettu perjantai iltana, kun seurana oli sini-valkoinen neule ja Sininen laulukirja. Joskus nollaamiseen ei riitä pelkkä neule vaan tarvitaan laulut matkaan. Joskus taas laulut vaativat seurakseen neuleen. Niin se on. Tästä neuleesta tulee siis liivi Annan ohjeen mukaan. Malli löytyy Virolaisesta käsityölehdestä 3/2010.

 

Hups meinasin unohtaa. Ne valkoiset, joita oli tuossa edellisessä päivityksessä käytetty siihen koruun. Ne olivat sukkanauha sukan pidikkeitä. Siis hiukka pienempiä kuin kurahousuissa. Meidän leirillä oli henkilö, joka oli saanut joskus 1960 luvulla isot laatikolliset nappikaupan tavaraa ja nämä löytyivät pusseista, joita oli laatikossa ollut.

 

Ilta on jo pitkällä, mutta taidanpa hetkeksi siirtyä vielä opiskelutehtävien pariin, alkaa vähän lokakuun tehtävät painaa päälle. Heippa vaan kaikille.