Ei siitä takkia tullutkaan...
Muistattehan sen kun hiiri oli kissalle räätälinä ja alkoi tekemään kissalle takkia, lopuksi siitä tuli tuluskukkaro. Minulla oli tarkoitus virkata takki itselleni jämälangoista, jämiä olisi ollutkin takiksi asti. Mallailin virkkaamiani ruutuja ja suikaleita ajatuksena, että kyllä näistä Seiska veikka yms jämistä takki tulee. Sitten näin netissä takin, joka muistutti mielestäni liian paljon suunnitelmaani ja jätin kappaleet sikseen. Muutaman päivän kässäkorissa lojuttuaan nuo kappaleet sitten pääsivät uudelleen koukulle ja niistä tulikin sohvatyyny.

Untitled

Lankoina siis Seiska Veikkaa, Nallevahvuisia vahvistettuna jollakin muulla ja Puroa. Luulen, että olisin myös läkäshtynyt lämpöön näin paksun neuleen kanssa. Tarkoitus oli että tuo iso ruutu olisi ollut selässä ja sitten nuo pikkuruudut molemmin puolin hartioille ja alaselkään. Tyynyt toisella puolella onkin sitten raitaa.

Untitled

Malli: Ei siitä takkia tullutkaan tyyny (oma)

Langat: Nalle, SeiskaVeikka, Puro ja muita jämiä

Menekki: yhteensä 216 grammaa

Koukku: 4,5 mm

Takinkin olen saanut neulottua itselleni. Lankana oli vironvilla, jonka Katju on värjännyt ja antanut minulle lahjaksi. Jännityksellä sen riittävyyttä mieltin, mutta tuntui, että huivina sen käyttö jäisi ehkä liian vähäiselle. Malli oli kovasti mietinnässä ja pitkään todo listalla ollut Marin ohje Prahan lehdet sitten pääsikin puikoille. Otin siis tietoisen riskin langan riittävyyden kanssa.

Malli oli kerrassaan ihana ja ohje oli selkeä ja sen mukaan oli hyvä neuloa. Jätin jakun pikkuisen lyhemmäksi kun ohjeessa, jotta lanka riittäisi. Vyötteen mukaan lankaa oli 282 grammaa, vaaka näyttää kuitenkin, että valmis neule painaa 271 grammaa nappien ja eri langasta neulottujen resororeiden kanssa. Kun lanka on siis Aadella punnittu, on ollut kosteampi keli. 

Untitled

Minulla eläkeläisten päiväpiirissä mukana ollut opiskelija pääsi kuvaamaan minua päiväpiirin loputtua, kun viime viikolla oli päivä, jolloin ulkona pilkisteli aurinko. Pääntien ja etureunan resoriin siis pääsi kotona marinoitunutta lankaa, eikä tuo eri väri ja laatu tuossa käyttöä haittaa.

Untitled

Väri ei näissä kuvissa ole ihan oikea, mutta petroolia Katjun kattilasta. Kun kirjaan tuon langan menekin niin laitan tuohon menekkiin sen mitä vyyhti painoi mutta lankalaihikseen sen mitä valmis neule painoi, joten älkää ihmetelkö mitä täällä sekoilen.

DSC02990 - Versio 2

Malli: Prahan Lehdet

Ulla 1/13
Lanka: Aaden vironvilla 8/3, Katjun kattilasta

Menekki: 282 grammaa (lankaa jäi 2 metriä)

Etu- ja pääntien resorissa nimetön merino

Napit: Wetterhoff

Puikot: 4,5 mm

 

Tämä loma tiistai on ollut vesisateinen ja märkä, ei kovastikaan mieltä piristävä. Minä olen istunut tuvassa kiikkustuolissa neuloen vironvillaa ja kuunnellen äänikirjalta Sarasvatin hiekkaa. Jotain muutakin siinä tietenkin sivussa olen puuhannut. Vielä pitäisi teille saada blogattua tappikangaspuilla tehty kaulaliina, kauluri tai mikäs se nyt sitten olisikaan ja yhdet sukat. Onhan noita siis valmistunut, mutta kun en ole saanut niitä tänne laitettua.

Lankalahiksessa aiemmin -335 grammaa ja nyt siihen lisää 487 grammaa langan kulutus tänä vuonna siis 822 grammaa. Taitaapa tulla eka kilo siis täyteen helmikuun aikana.