Tässä on siis setti johonka saa kulumaan lankaa. Torstaina aloitin baskerin virkkaamisella ja perjantaina pääsi kaulahuivi koukulle. Äsken tein sitkeästi loppuun huivin, jotta pääsen niitä villasukkia aloittamaan.

944348.jpg

Malli: Novitan liitevihosta 2007
Lanka: 7 veljestä, väri 376
Menekki: baskeri 115 g, huivi 319 g
Koukku: baskerissa 4,5 huivissa 6

Uskon, että tulen näitä käyttämään talvella tummansininisen ja tummanharmaan takin kanssa. Lanka matematiikka taas ihmetyttää. Käytin näihin kolme 150 gramman kerää mutta yhteen laskettuna tuo kulutus ei ole 450 g vaan 434 g.

Mietin että mitä kirjaan prosenttiliikkeeseen. Olenhan kirjanpitooni laittanut nämä langat 150g/kerä. Tässä taidan ne kirjata niin, että kulutus on 450 g. Kun lasketaan nuo edellisen päivityksen sormikkaat tulee tämän viikon kulutukseksi 492 g. Olen tyytyväinen itseeni.

2222 g - 450 g = 1772 g

Yes, ei enää kahtakaan kiloa neulottavaa siihen kymmeneen prosentiin.

Kiitos kaikille edelliseen päivitykseen kommentoineille. Tiedättekö, heti kun olin sen päivityksen tehnyt ja menin alakertaan. Osui silmiini äidiltä "lainatut" Käityökerholehdet. Siellähän oli seiskaveikasta tehdyt miehen pintaneuleiset sukat, ihan ohjeena. Niitä siis tikuttelen seuraavaksi.

Nelmi, kyllä minullakin monet siunaukset ja rukoukset menevät silmukoiden lomaan, samoin virren sanat, on niin helppoa pitää virsikirjaa edessä ja neuloa virret silmukoihin.

Oikein hyvää alkavaa viikkoa kaikille.

Ai niin,
Jos Heimola yllättäin hiljenee, niin johtuu siitä että 5.10 pitäisi tulla laajakaista katko, kunnes 10.10 saadaan uusi yhteys pelaamaan.