Reilun viikon ovat mielessä pyörineet hypistelymuhvit. Perjantaina valmistui minun puikoiltani ensimmäinen. Heti kun luin Ylen uutisista muhveista, tiesin, että tämä on asia, jossa haluan olla mukana. Joensuun kaupungin sivuilla olen surffaillut ja kotoa kerännyt pesun kestäviä lankoja, joista voisi muhveja tehdä.

Tuolla kaupungin sivuilla ohjeet ja tekstit on tehty yhteistyössä Joensuun kaupungin Ikäneuvolan vapaaehtoistoiminnan kanssa ja muhveja ovat olleet kehittämässä Sari Suvanto, Tarja Parviainen, Eija Sinkkonen ja Kirsi Asikainen. Jos innostut muhveista, niin ehdottomasti kannattaa käydä lukemassa infoa täältä, jotta tulee sellaisia muhveja, jotka kestävät ja joista on iloa saajilleen. Eijan muhvipäivitys löytyy täältä.

Minun ensimmäinen muhvini pääsi eilen ulkoilemaan auringonpaisteeseen lehtoon sini- ja valkovuokkojen keskelle. Kuvissa tosin näkyy näköjään vaan siniset kukat.

JOUTSENET2015IMG_3131

Muhvin aloitin Tokmannilta ostetusta Paksusta musta-harmaa-valkoinen pätkärääkätystä akryylilangasta. Pesuohje 40°C, puikot numero 7 mm ja silmukoita 40. Niin kauan kun lankaa siitti neuloin pötköä. Sisäpuoli tuli Novitan punaisesta Isoveli-langasta neulottuna yhdessä ohuen musta-kimalteisen langan kanssa, mallineuleena sisäpuolelle tuli möykkyjä sekalaisiin kohtiin. 

JOUTSENET2015IMG_3134

Ompelut ja päättelyt tein mielestäni tiukasti ja monin kertaisesti.

JOUTSENET2015IMG_3133

Kun en tiennyt mikä tästä tulee tein sille kuitenkin nenän nimettömästä puuvillalangasta ja silmät virkkasin Novitan Mambosta. Korviin, jotka neuloin käytin ohutta mustaa sukkalankaa moninkertaisena.

JOUTSENET2015IMG_3132

Seijan hypistelymuhvi nro 1
Lanka: Tokmannin pätkärääkätty;
Novitan Isoveli ja nimetön ohut musta/kimalle lanka
Nimetön roosa puuvillalanka
Novitan Mambo
Ohut musta sukkalanka
Menekki: yhteensä 165 grammaa
Puikot: 7 mm

Mitään rapisevaa tai muuten ääntä pitävää en tähän muhviin laittanut. Sen verran jäykkä tapaus tämä on, että sen voi laittaa pöydälle pystyyn seisomaan ja katsella sitä tai vaikka tyrkätä nurin. Sisällä on aika paljon noita nyppylöitä, joita voi myös näprätä.

Nyt on puikoilla Hypistelymuhvi numero 2. Siinä on lankana tuo tummansininen Mambo, joka on ensimmäisen silminä ja sitten nimetön Lidlin samanvanhuinen pipolanka. Neuloen tulee tämäkin ja mallineuleena on kerrosrivinousu, jota monet ovat villasukissa käyttäneet. 

Bloggaamattomia valmistuneitakin on vielä, kuopuksen sukat edelleen, kun eivät ehdi tänne minulla vaakaan, jotta tietäisin paljonko Jitterbugia olen niihin käyttänyt. Sukkien lisäksi on eilen päätelty torkkupeitto, jonka sain kuvattua ennen tämän päivän vesisadetta ja töihin lähtöä, mutta jätän vielä tästä postauksesta pois, niin säilyy muhvi asia omanaan.

Lankalaihikseen lasken aina valmistuneet sitä mukaan kun olen ne blogannut. Tämän päivän luku on siis 1476 grammaa. Olen tyytyväinen tulokseen. Saattaa siis olla, että ensi viikon työmatkalla Helsinkiin piipahdan Snurressa katsomassa, josko jotain kivaa löytäisin. Myös Hämeenlinnan uusi lankakauppa, Lankapuoti Neppari, pitää tarkastaa nyt kun sinne on tullut jo varmaan lankaakin. Viimeksi käydessäni oli aika tyhjää. Toisaalta, kun en mitään oikeasti tarvitse, saattaa jäädä ne käynnit vaan käynneiksi.

Alkavaa viikkoa vähän jännitän. Minulla on päiväkirurgian aika K-HKS:n Riihimäen yksikköön keskiviikkona. Näillä näkymin muutaman päivän sairasloma ja sitten taas mennään työssä eteenpäin kohti kevään ja kesän tapahtumia ja toimintaa.

Kauniita kevätpäiviä teille kaikille ja innostukaahan muhveilemaan, 
sunnuntai-illan terveisin seijap