Loma alkaa olla lopuillaan. Huomenna on Neulemessu Karakappelissa ja se onkin kerrassaan upea päätös lomalle. Sinne saan imeisesti itsekseni ajella täältä Kanta-Hämeestä. Ei ainakaan vielä kukaan ole pyytänyt kyytiä. 


Muutama lomakuva, kai on pakko tähän laittaa. Kolme yötä oltiin siis koko perheen voimalla Roomassa.

IMG_4015

Kun tuli hotellin ovesta kadulle näki Colosseumille. 

IMG_3941

Hyvin pystyi kiertämään nähtävyyksiä ilman suuria ruuhkia.

IMG_4012

Kuvat on otettu kännykällä. Tällä kertaa en ottanut kameraa ollenkaan matkaan. Paljon nähtävää jäi vielä seuraavallekin kerralle. kerrassaan upea kaupunki, jossa oli melkein Suomen kesän lämpötilat.

Untitled


Matkakäsityönä minulla oli merinovillasukat Suomi100 juhlavuonna syntyvälle. Nyt kävikin niin, että neuloin vain koneessa. Ensimmäinen sukka valmistui menomatkalla ja toinen tulomatkalla.

Sukassa on lankana Katia merino baby. Lanka on ostettu joko Turengista Handmade by Kirsi Valtolta tai Tervakosken Coconutista. On siis joitain kuukausia ollut kotona odottamassa. Sininen väri taas on vuosikerta lankaa Novitan MerinoWoolia, jota ei enää ole saanut aikanaan kymmeneen vuoteen. Mallinukkeni jalat ovat liian piene näihin sukkiin joten aika rumiltahan nuo tässä nuken jalassa näyttävät.

Untitled

Silmukoita oli puikolla 9 ja varret on tehty kierteisellä valejoustimella. Olen kirjoittanut ohjeen itselleni muistiin koulun käsityötunnilla ja sen piti olla jaollinen kuudella. Nyt kun tätä kirjoitan löysin Punomon sivuilta ohjeet eri silmukkamäärille. Punomon sivuilla myös sanotaan, että ohje on eestiläisissä käsineissä ja rannekkeissa käytettyä neulosta. Näin minullakin luki vihossa.

Untitled
 

Sukat juhlavuonna syntyville
Menevät Leppävaaran seurakunnan neulekirkosta Jorvin sairaalaan
Koko: pieni
Lanka: Katia Merino baby (superwash) ja Novita Wool merino
Menekki: yhteensä 18 grammaa
Puikot: 3,5 mm

Ennen lomaa Tallinnan reissulta ostin monta eri väristä puuvillalankakerää. Niistä tein kässäystävä Liisan ohjeella virkatun käsityökassin, joka jo vilahtikin aiemmassa päivityksessä. Lankaa meni alle 300 grammaa ja nyt on taas jemmassa hyvän vahvuista puuvillalankaa. Taitaapa olla jopa sen verran, että voisi vaikka toisen samanlaisen virkkailla.

Untitled

Vuoritin kassin Lildlistä ostetuilla puuvillakankailla, jotka ennen käyttöönottoa pesin ja silitin. Olin myös ostanut samoilla kuoseilla "silkkinauhoja" joista ompelin kassiin nauhat, joihin saa sidottua tärkeitä juttuja.
 

Untitled

Sidottuna on siis kerroslaskuri, puikkomitta/viivotin ja CHIBI, jossa päättelyneuloja. Yhteen langan päähän laitan kääntösakset, kun ne löydän jostain jemmapaikasta.
 

Untitled


Kässäpussi ala´Liisa
Lanka:  Madame Tricote Camilla 6/4 puuvillalanka
Menekki: vajaa 300 grammaa
Koukku: 3,5 mm
Sisäkankaat: lidlin pala puuvillaa
Pohjana: ohutta istuinalustaa
 

Kiitos Liisa, kun laitoit ohjetta paperille, nyt on kiva mennä kohti kevättä uuden kässäpussin kanssa. 

Kauniita kevättalven päiviä kaikille, ihanaa töihin paluuta teille joilla lomat on pidetty ja leppoisaa lomaa teille, joilla lomat ovat edessä.

Maaliskuun terveisin seijap