Äitienpäivä on kääntynyt iltaan, kivaa yhdessä oloa oman joukon kanssa. Nyt voi valmistautua ensimmäiseen toukokuun kokonaiseen työviikkoon ja johan tässä kesän leiripäiviä ja töitä pitää tosissaan miettiä.

Helatorstain jälkeen perjantaina olimme Keski-Pohjanmaalla isännän enon hautajaisissa. Hautakummulle laskettujen kukkien keskellä oli BMW:n merkki. Kauniina toukokuun päivänä saimme olla saattamassa Bemari-miestä haudanlepoon.

IMG_4732

Jumala, siltani horjumaton,
syksystä kevääseen uuteen.
Sinussa loputon turvani on,
aika kun käy ikuisuuteen.

(A-M Kaskinen)

Lauloin kirkossa siunauksen jälkeen Anna-Mari Kaskisen sanoittamasta ja Petri Laaksosen säveltämästä laulusta kaksi säkeistöä. Oli niin kaunis ja kesäinen päivä, että syksystä kertovaa säkeistöä ei vaan voinut laulaa.

Isännän mummola on nyt tyhjä. Siellä pihalla sitten kuvasin Saksan matkalla valmistuneet sukat kuopuksen avustuksella.

 

IMG_4776

Nämä sukat neuloin itselleni kesän pikkusukiksi, mutta taitavat jäädä neidin käyttöön.

IMG_4782

Lanka on ostettu Terhiltä Tervakosken Coconutista ja se on kesä sukkalankaa. Kerrassaan ihanan tuntuinen joustava sukkalanka, jonka vyötteen olen nyt laittanut talteen niin, että en tämän nimeä saa tarkastettua.

IMG_4777

Aloitin sukat kärjstä ja 44 silmukkaa oli se määrä jolla neuloin tiimalasikantapäähän asti. Mitta oli minun 38 kokoinen jalkani, mutta sopivat hyvin myös kuopuksen siroon 36 jalkaan. Se langan jousto tekee nämä siis niin sopiviksi.

IMG_4780 

Malli: Kärjestä aloitettu nilkkasukka
(44 silmukkaa)
Puikot: 3 mm
Lanka: Soft raggi
(tarkempi nimi tulee kun sen tarkistan)
Menekki: 44 grammaa

Omassa jalassani on kuvattu minulle hivenen liian isot sukat, jotka olen neulonut Regian pairfect langasta. Nämäkin sukat aloitin kärjestä ja sitten neuloin niin kauan kun langassa tuli keltainen kohta vastaan. Tämän langan idea on siis se, että kun aloittaa pois laitettavan keltasen langan jälkeen neulomisen niin saa täsmälleen saman näköiset sukat. Minua jäi vähän harmittamaan se, että keltaista lankaa, joka on oikeastaan ylimääräistä, jäi ihan turhan paljon. Punnittuna nuo kaksi pientä kerää painavat 10 grammaa. Se pitää koittaa laittaa nyt raitoina johonkin.

IMG_4786

Hauskasti näissä noin 39 kokoisissa sukissa tuli tiimalasikantapäähän nuo raidat, mielestäni näistä tuli kivat. Sen totesin tässä lankojajärjestellässni, että sukkalankoja tässä taloudessa on riittävästi ja niitä ei juurikaan tarvitse ostaa. Mutta tämä viime syksyn ostos on ollut kyllä ihan hyvä löytö.

IMG_4792

Joustinneule sukan päällä ja nilkassa antaa vähän väljyyttä tähän sukkaan, jotta menee useammankin kokoiseen jalkaan.

IMG_4790

Malli: kärjestä aloitettu tiimalasikantapäällä
Lanka: Regian pairfect
Menekki: 90 grammaa
Puikot: 2,5 mm

 

Lankalaihikseen nämä sukat tuovat miinusta 134 grammaa. Nyt laihiksen tilanne on - 14 344 grammaa. Pyrkimykseksi voisin ottaa sen, että kesäkuun loppuun mennessä olisi tilanne ainakin - 15 000 grammaa.

Eilen kun kotiuduimme hautajaisreissusta tein pyörälenkin, jonka aluksi pyöräilin läheiselle harjulle. Siellä ensimmäiset Kangasvuokko-kylmänkukat olivat auenneet ja ilahduttivat kauneudellaan.

IMG_1395

Rauhaisaa toukokuun alkua kaikille toivottelee seijap