Kesäkuu on alkanut viileänä, joten isännän enon Pentit ja opejen muistamiset menivät varmaan ihan sopivasti.

 

Viime viikonloppuna teimme reissun Etelä-Karjalaan isännän enon synttäreille ja sinne veimme lahjaksi Pentit.

Lahja oli siis Pentit, ei Ainot eikä Reinot, joten se pakattiin kenkälaatikkoon.

Keväällä sain Vistaprintiltä tarjouksen, eli ilmaisia käyntikortteja 250 kpl. Olen tehnyt niistä käsitöiden mukana annettavan mallin, ja sellaisen liimasin Pentti-laatikkoonkin.

Pentit

Lanka: Fritidsgarn harmaa

Menekki: 190 g

Puikot: 6 mm

Malli muokattu Käspaikan huopatossusta.

Huovutus päivittäispesu 40°, koneessa 4 kylpypyyhettä.

Koristeena olivat Poppelista ostetut keraamiset lammasnapit.

Fritidsgarn on toven lisäksi suosikki huovutuslankani. Harmaa huopuikin kerrassaan ihanasti.

 

Koska Penteistä tuli niin kivat, niin päätin tehdä opellekin huopatossut ja langaksi valitsin kotona olleen beigen Fritidsgarnin. Neulominen aivan samanlailla ensimmäisen 40° huovutuksen jälkeen näytti, että ei olisi mitään tapahtunut, vaikka samat 4 kylpypyyhettä olivat koneessa. Mittaamalla huomasin, että vajaan 2 cm olivat tossut huopuneet. Ei muuta, kun uudelleen koneeseen. Kuvassa näette lopputuloksen. Ei tullut ollenkaan niin kauniit kun Penteistä, mutta toivottavasti lämmittävät open jalkoja.

 

Huopatossut opelle

Lanka: Fritidsgarn beige

Menekki: 190 g

Puikot: 6 mm

Malli muokattu Käspaikan huopatossusta.

Toiselle opelle neuloin kämmekkäät Metsänkylän alpakan langasta. Malli on muokattu Novitan neulomosta Knean tekemästä kämmekäsmallista.

 

Kämmekkäät opelle

Lanka: Metsänkylän alpakka

puikot: 3 mm

Menekki: unohtui punnita ja nyt ovat jo opella

Lapsilla on alkanut kesäloma. Tämän loman jälkeen Oskari siirtyykin sitten yhteiskouluun. Olimme vanhempainillassa, jossa julkistettiin luokkajako ja luokanvalvojat. Oskarin luokanvalvojaa ei vielä tiedetä, kun valittu ei ottanutkaan paikkaa vastaan. Luokka nähtiin ja oli kiva huomata, että entisten luokkakaverideni lapsiakin sattui samalle luokalle. Koulussa on vielä 3 opettajaa, jotka ovat olleet siellä silloin kun minä olen ollut oppilaana. Aika hauska oli heitä siellä tavata.

Oma loma alkaa viikon päästä. Loman aikana teen kuitenkin aika paljon opiskelujuttuja,  kun on niihin aikaa. Josko sitten ensi kesänä lomailisi oikeasti.

 

Oikein ihanaa kesää sinulle, joka täällä jaksat harventuneista päivityksistä huolimatta käydä.