Olen tänään kirjoittanut ohjetta Kihlalapasiin. En kuitenkaan sitä vielä julkaise, kun en ole oikein tyytyväinen siihen. Vielä pitää miettiä miten se tulisi ymmärrettäväksi.

Tänään sitten hajosi Vilman hyvin palvelleen mekkotakin vetoketju. Takki on  ollut Vilmalla vuosia. Ainakin kolmas, ellei neljäs, joulu oli tämä. Aluksi se oli maahan asti pitkä ja nyt sitten jo huomattavasti lyhyempi. Enää ei kannata vetoketjua vaihtaa koska ei siitä takista ole enää käyttöön. Takin olen ostanut pelastusarmeijan kirpputorilta.

Olen jemmannut oman tummanpunaisen villakangastakkini sitä varten, että teen siitä Vilmalle takin, kun siinä mielestäni oli niin hirveästi kangasta. Vain hihan suut ja kaulus olivat puhki. Piirsin kaavat takkiin ja ratkoin entisen takkini kankaiksi. Kyllä siinä muutama tunti kului. Sitten huomasin, että ei se takin kangas millään tule riittämään. Nyt pitää kehitellä joku toinen malli tai odotella arkea, että saan kangasta kaupasta. Meni kuitenkin piirunen ompeluintoa jo pois.

Selasin hieman kulunutta käsityövuotta koneelta kuvina. Kamerahan on ollut vasta heinäkuusta, aika paljon valmistunutta on heinäkuulta tullut. Saattaa olla että jotain inventaariota teenkin huomenna.

Uusia tekniikoita olen tänä vuonna oppinut domino-neulonnan ja rosee-pitsi tekniikan. Kaupassa selasin muuten pikaisesti uusimman MODA:n. Siinä oli tämän ponchon ohje.

Huomenna ollaan näillä näkymin kotona oman väen kanssa. Silloin siis inventaariota kuluneesta ja luultavasti se lapasten ohjekin.