IMG_4224

Hämmästykseni oli suuri eilen kun menin "puutarhaan" kuvaamaan pingotuksesta nappaamani Seilin, meidän Kriikunat ovat täysin kypsiä. Toivottavasti eivät kaikki putoa, ennen kun ehdin ne keräämään, sitten taitaakin olla luvassa hillon keittoa. Kaikkia kypsiä kun ei tuosta vaan voi saman tien syödä. Vai onko blogin lukijoilla ideoita kuinka Kriikunat kannattaa säilöä?

Tallinnan reisulta ostettuja yksivärisiä vironvilloja ja aiemmin ostettu liukuvärjätty vironvilla haluasivat tulla Seiliksi. Veera Välimäen kirjan Huivileikki ostin keväällä Snurresta ja täydellisiä lankoja ja inspiraatiota odotellessa kirjaa olen kyllä selannut enenmmän kun montaa muuta neulekirjaa.

IMG_4199

Päävärinä huivissa on Aaden Turkoosi, toinen raitaväri on tummasininen ja toiseksi raitaväriksi valikoitui aiemmin ostettu sini-turkoosi-vihreä liukuvärjätty. 

IMG_4215

Harmaata Heimolan seinää vasten värit tulevat esiin sellaisina kun ne oikeasti ovat. Tämä huivi on reilun kokoinen ja tulee varmasti lämmittämään hyvin käyttäjänsä hartioita. 

IMG_4217

Malli: Seili
Veera Vaälimäki kirjasta Huivileikki
Lanka: Vironvilla Aade Löng
Menekki: pääväri 69 grammaa
kontrastiväri 1(tummansininen): 86 grammaa
kontrastiväri 2 (liukuvärjätty): 58 grammaa
Puikot: 4,5 mm

Nyt kun Seili on valmis olen melko varma, että aika moni kirjan huiveista tulee neulottua vironvilloista, joista löytyy valmiiksi tarpeeksi lankametrejä täältä kotoa. Tämä huivi sai vakuuttumaan, että vironvilla sopii hyvin näihinkin huiveihin.

Snurresta olen tosiaan Huivileikin ostanut. Huomenna meillä on työhyvinvointipäivä ja suuntana Helsinki. Meillä on ainakin ohjelmaan kirjoitettuna vapaata aikaa kaupungilla. Eikä voisi paremmin aikataulullisesti sattua. Snurressa on huomenna Piitu Nykopin kirjan Kerroksia julkistamistilaisuus. Kirja minulla jo on ja vironvillasta eräs neulekin siitä on puikoilla, mutta pitäähän sitä nyt kirjan tekijää käydä kurkkaamassa ja hakemassa kirjaan omistuskirjoituskin. Kerän blogissa on myös kerrottu kirjauutuudesta. Jos joku huomaa minua huomenna Hesassa, niin saa ottaa kiinni hartiasta ;-). 

IMG_4222

Lankalaihikseen huivin kulutus on 213 grammaa, joten tänään kirjataan Lankalaihis 2015 tilanteeksi hyvä luku -6776 grammaa.

Keskiviikon terveisin seijap