Tänään ei ole uusia lapasia esiteltävänä. Huomasin sellaisen jutun, että kun aloitin Oskarille kirjoneulelapasia samoista langoista, kun Vilman ontelolapaset, värit ovat niin lähellä toisiaan, että tarvitsee päivänvaloa niistä neuloakseen. Tai tietenkin oikein hyvä neulomisvalo olisi hyvä iltoja ajatellen.

 

Eilen kuitenkin virkkasin Qvidi Mina lappuja, saadakseni sitä hommaa edistymään. Kahden viikon kuluttua on tämän vuoden viimeinen kurssi kerta ja sitten tammi-, helmi- ja maaliskuussa kerrat ja siihen pitäisi saada valmista.

Tässä näkyy minun ideani. Yhtään uutta lankaa en tosiaan, aio ostaa tätä projektia varten. Kaksi ensimmäistä kerrosta ovat taloudesta löytyviä ohuita sukkalankoja ja uloin kerros on aina Dropsin Alpaca väriä 6790.

 

 

Tässä ovat minun valmiit ja keskeneräiset lappuni. Tuosta vanhasta jätskilaatikosta näet miten näitä virkkaan. Teen ensin ison määrän ykköskerrosta, sitten ykköset saavat päälleen kakkosen. Ja kerralla sitten meneekin kerällinen Alpacaa.

Seuraava Alpca kerä on kolmas jonka aloitan. Kokonaisia lappuja on melkein puolet virkattuna. Sellaisia kolmionmallisia on virkattu ihan muutama ja niitäkin tarvitaan melkein sata.

 

Laitetaanpa arvauskisa pystyyn. Paljonko minulla on lappuja valmiina? Hyväkseen saa käyttää kaikkea sitä mitä olen kirjoittanut aiemmin ja mitä googlaamalla Qvidi Mina löytyy. Laitan nyt kaikki valmiit laput samaan kenkälaatikkoon ja teen tarkistuslaskennan sitten kun olette nyt hetken heittäneet lukuja kommentteihin. Aikaa vastata on niin kauan kun toisin ilmoitan.

 

Tänään olen odottanut postia ja tulihan se sitten yhden jälkeen. Meillä on postinkuljettajan reitti pidentynyt, ennen posti tuli usein jo yhdeksän jälkeen. Nyt on jo marraskuu.  Jos oikein ymmärsin minun Snyni lupasi lokakuulle kaksi pakettia, eikä kyllä tullut kun yksi minulle asti. Nyt toivon, että hän ei ole lähettänyt kahta, sillä silloin se toinen on kyllä joutunut hukkateille. No marraskuuta on vielä jäljellä ja tuo lokakuun paketti kyllä aika ihana. Oma Snyni saa hetken odotella marraskuun pakettiaan, on se kyllä jo melkein kasassa.

 

Tänään illalla neulotaan Poikkeuksessa. Sinnekään en taida ottaa tuota Oskarin lapasneuletta. Aloittaisinko Baktuksen tuosta snyltä saadusta roosasta alpakasta, vai onkohan Baktus nyt liian arka asia? Ihan vaan ajattelen näitä keskusteluja ympäsi verkkomaailmaa. Toisaalta, voisi aloittaa jotkut toiset lapasetkin, niin tulisi yhtä vajetta tässä taloudessa täytettyä.


Keskiviikkoterveisiä Heimolasta