Viime sunnuntaina olimme koko perhe messukeskuksessa Oskarin kerhon retkellä. Eri messuja samassa paikassa, oli niin monet, että tein etukäteen suunnitelman mitä haluan kädentaitomessuilta nähdä ja mahdollisesti hankkia.

Pellava-akkaa oli ihan pakko käydä katsomassa, ja mieli olisi tehnyt jotain arkisempaan käyttöön ostaakin, mutta en kuitenkaan sitten raaskinut. Turkoosi tai pinkki Venla esimerkiksi olisi aika ihana. Tärkeä tieto on muuten se, että Pellava-akalla ei ole enään liikettä Jyväskylässä, vaan siellä keskellä korpea, kotona niinkuin hän itse sanoi.

Tinkeli oli listalla, jotta sain osuvan kortin huomenna eläkkeelle jäävälle työtoverille. Kortista ei ole kuvaa, sillä kävin sen jo eilen laittamassa työpaikalla jemmapaikkaan. Kortti  muokattiin ihan minun tilaukseni mukaiseksi. Siis todella hyvä palvelu.

Lankaa oli tähtäimessä kahta erilaista. Kipuapusilkkivillaa oli töihin lahjoitetuissa langoissa ja pitihän sitä itsellekin saada. Tosin Vilman kasvukivut ovat jo menneet ohi, mutta muita tarkoituksia varten.

Mukaan sain ohjemonisteen, myös töissä tehtäviä neuleita varten. Toivottavasti joku mummo tai vaari saa näistä apua omiin kolotuksiin tai vaivoihinsa.

 

Toinen lankapaikka oli Sanski ja verkkokauppa Rukki & Rautapata. Kaikkea ihanaa olis ollut myynnissä. Kasvivärjätyistä langoista neulottua ja huovutettua.

 

Minulla kantautui mukaan yksi kerä 100% koirankarvalankaa. Lanka on nimeltään Muohta ja tuntuu kyllä tosi pehmeältä ja lämpimältä. Yhdet naisen käteen sopivat lapaset tästä langasta pitäisi saada.

Vielä yksi paikka oli listallani ja sieltäkin tein hankinnan. Tämä pohjautuu talvella olleeseen kotikäyntiini, kun 85-vuotias ihmetteli, että eikö minulla todellakaan ole Strutsi pölyhuiskaa. Hän kehui sen maasta taivaaseen ja minähän uskoin häntä. Nyt minulla on Strutsitarha Ketolan Tilalta hankittu pölyhuiska. Vielä kun sitä innostuisi joku huiskuttelemaan. .

 

Muutama pieni käsityökin on täällä valmistunut ja niistä lisää jossain vaiheessa.Tarkoitus olisi huomenna mennä Hoffille neulomaan ja viedä samalla nuo pienet eteenpäin vietäväksi.