Mummolareissu on tehty. Sukkasunnuntai aamuna kävimme Äänekosken kirkossa pääsäiäisaamun jumalanpalveluksessa ja sitten matkamme kohti Hämettä alkoi. Kiitos Orvokin kasvattajaperheelle, kun saimme vierailla. Kiitos mummolan väki ja kaikki, joita siellä tapasimme.

nekosken%20kirkko-normal.jpg

Nappasin kuvan kännykällä kun menimme kirkkoon. Vilman tarkat silmät pongasivat neulegraffitin, kun olimme lähempänä kirkon ovea. Huomaatko sinä neulegraffitin, joka näkyy kuvassa? Äänekosken vapaaehtoiset ovat tehneet graffiteja koristamaan kaupungin pääsiäistä. Kun ottaa näistä graffiteista kuvan ja menee näyttämään sitä Sisä-Suomen lehden toimitukseen, sieltä saa suklaamunan. En kuitenkaan ajatellut näiden kuvien kanssa lähteä takaisin Äänekoskelle.

Seijan 925_20140420_009

Kirkon oven kahvassa oli kaunis kelta-punainen isoäidin neliö lappu. Tämän isäntäkin huomasi, kun pääsi kirkon ovelle, minun kuvatessani pihalla pongaamaani graffitia.

Untitled

Kirkon alttarilla olivat Narisissit kuvaamassa ylösnousemusta ja kuoleman voittamista. Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että alttarilla on vain neljä kynttilää. Juhlapyhänähän alttarilla on kynttilöitä kuusi, nämä kaksi puuttuvaa kynttilää tulivat alttarille kulkueessa, näin kynttilöiden lukumäärä oli messun alkaessa kuusi.

Untitled

Kirkon saarnatuoli on säilynyt tulipalosta, jossa Äänekosken vanha kirkko tuhoutui.

Messun jälkeen kävimme hakemassa Orvokin kyytiin mummolasta ja kotimatka alkoi. Vielä ennen sitä, kuitenkin kuva siitä kirkon edessä olevasta graffitista.

Untitled

Pääsiäisen sanoma näkyy tässä graffitissa. Risti on tyhjä.

Sukkasunnuntain illan terveisin seijap