Aloitetaanpa tämä päivitys tänne kotiutuneista langoista. Viime viikolla kesälampaat lähtivät kotiin. Minä tilasin samalla kaksi vyyhtiä Pekkolan tilan lampaan villaa.

IMG_5230

Langat ovat kaksisäikeistä karstalankaa 100% Suomen lammasta. Luonnonvalkoinen on ihan yhtä väriä ja sitten tuo maitokahvin värinen on lankaa jossa on 2/3 valkoista ja 1/3 ruskeaa lammasta. Nämä kaksi ihanuutta siis tuovat lankalaihikseen 200 grammaa lankaa, mutta ehkäpä näistä saa joku jotain lämmintä vaikkapa joululahjaksi.

Hohtoneulonnan SM-kisa vei minut Wetterhoffille ja pitkästä aikaa sieltä tarttui mukaan lankaa, kun niin tolkuttoman halvalla myivät.

IMG_5227

Schachenmayerin reumalanka, oli hinnaltaan 3 euroa kerä, niin enhän voinut sitä jättää ostamatta. 

Näin langasta kerrotaan. Fine Wool on puhdasta uutta villaa, jossa hoitavia ominaisuuksia.Lanka on ohutta ja sopii erinomaisesti lämmittäviin rannekkeisiin, yösukkiin, hartialämmikkeisiin ja luonnolliseti keveisiin pitsihuiveihin.

Aiemminhan tämä lanka tunettiin nimelta Schachenmayr Rheuma Thermal Wolle.

Lanka on siis 100% villaa ja juoksevuus on 620 metriä sadassa grammassa, omaa neuletta varten tämän määrän ostin, mutta saa nyt nähdä. 350 grammaa oli siis tässä satsissa. Tarkoittaa sitä, että lankalaihis 2016 on nyt sitten 550 grammaa vähemmän. 

Piti oikein useampaan kertaan laskea tilannetta -15 667 grammaa on tällä hetkellä lankalaihiksen tilanne. Lankalaihikselle en ole sen suurempia tavoitteita laittanut, kun sen, että lankamäärä ei kotona lisäänny ja sitä se ei luultavasti tee enää loppuvuoden aikana.

Käsityöt ovat tälläkin viikolla kuvioissa mukana. Torstaina lähden Burda stylen käsityöristeilylle. Kolme vuotta sitten olen ollut vastaavalla risteilyllä, silloin järjestämässä ovat olleet Burda ja Novita. 

Risteilyn odottamiseen liittyvä asia on ollut Annan suunnitteleman huivin neulominen. Tarvitsin virkapaidan kaveriksi huivin, joka sopii tunikan väriin joten langaksi valikoitui Aade löngin liukuvärjätty lanka.

IMG_2924

Huiviin kului lankaa 119 grammaa, oikeastaan se määrä, jota minulla lankaa oli olemassa. Huivi ja työtunika yhdessä ovat saaneet sunnuntaina ja tällä viikolla kehuja töissä olen siis onnistunut värivalinnassa.

IMG_2930

Malli: Risteilyhuivi 
Anna  Verschik
Lanka: Aade löng 8/2
Menekki: 119 grammaa
Puikot: 5 mm

Näistä huiveista joita ennen risteilyä on neulottu on tarkoitus ottaa yhteiskuva risteilyllä. Joitain huiveja on jo voinutkin ihailla Facebookin Risteilyhuivi KAL ryhmässä. Saattaa olla, että itse otan vielä toisen huivin puikoille ennen risteilylle lähtöä.

Lankalaihikseen 2016 tämä huivi tuo miinusta sen 119 grammaa, joten lukemaksi voin kirjata tällä hetkellä - 15 786 grammaa. 

Oikein kivaa loppuviikkoa kaikille, toivottavasti maltan joitain kuvia ottaa reissun päällä, jotta pääsette sitä kautta osallisiksi risteilystä.

Tiistain terveisin seijap