Kolmatta kertaa kirjoitan tätä päivitystä. Ihan itse sain linkitystä tehdessäni toisenkin päivityksen katoamaan. Nyt on kauhea myrsky ja jo kaksi kertaa on sähköt katkenneet. Täytyy varmaan pätkissä tallennnella.

Marika oli tunnistanut minut eilen ratikassa, kun olin tulossa Seacatilta. Kyllähän bloggaaja toisen tunnistaa ;)

Lankojen ostopaikat ja hinnathan ne kaikkia kiinnostavat ja itsellekin on  hyvä laittaa ne muistiin tänne blogiin. Kirjasin kyllä kaikki jo ylös ihanaan enkeli-vihkoon, jonka sain Tuulintuvasta.

Sunnuntaina siis oli aikaa kierrellä kaupungilla. Ensimmäinen lankoja myyvä liike reittimme varella oli VeTa. Sieltä ostin kaksi kerää London nimistä mohair sekoite lankaa, jossa on mohairin lisäksi keinokuituinen turkoosi-hopea lanka. 50 g kerän hinta oli 1,79 euroa. Tuosta sitten jo aloin kotimatkalla tekemään salomonin solmuilla huivia.

Tässä pari kuvaa VeTan yläkerrasta. Tämä on siis Pikk:llä sijaitseva liike.

295438.jpg

295441.jpg

Filatista (Muurivahe 20) ostin parikerää On Linien Smash lankaa. Ne ovat äidille joka tekee hapsuponchoja. Itselleni ostin On Linien Taigaa, joka on 100% villaa ja sitä aion käyttää huovutuksiin. Hukkasin kuitin, joten noille en osaa sanoa hintaa. Addin kultahilekoukun myös ostin ja sen hinta oli 54 EEK.

Raatihuoneen torin kulmassa olevasta Eesti Käsitööd liikkeestä ostin vyyhdin sinikirjavaa paikallista villaa 230 g/104 EEK. Siellä kuulin myös. että valko-beige-roosan villan värjäykset eivät enää ole onnistuneet, joten jään ilman omaa huivia. sinikirjavasta pitäisi tulla kaveri tälle siniselle hatulle. Malliehdotuksia otetaan vastaa.

Sada Marketin yläkerrasta ostin loput langat. Paksumpaa hahtuvaa oli vain sateenkaaren väreissä ja punaisena liuku värjättynä. Punaista ostin ajatuksena tehdä itselleni hattu

Punainen paksumpi hahtuva 150g/ 4,5 euroa
Sinikirjava liukuvärjätty villa 300g/ 9 euroa
Punainen liukuvärjätty villa 340g / 11,3 euroa
pinkki-violetti liukuvärjätty villa 240 g/ 7,2 euroa
sateenkaarenkirjava villa   240 g /7,2 euroa

295641.jpg

Tallinnan paljon kehuttu joulutori oli minulle pieni pettymys. Samaa tavaraa kun muuallakin Tallinnassa. Valmiita neuleita, pellavaliinoja ja huopahattuja. Joitain takorauta tuotteita, kynttilöitä. Yhdellä myyjällä oli katajasta tehtyjä puunappeja. Ne neuleet ja hatut olivat kyllä tosi ihania...

295646.jpg

Jotenkin oli vaikea uskoa, että oli joulukuun 10 päivä. Tämä kuva on otettu ihan läheltä hotelliamme. En ole ennen ollutkaan vanhan kaupungin tällä puolen.

Matka oli mukava ja saimme kokouksiakin pidetyksi. Niin lauantaina kävimme syömässä Peppersackissa ja taas kerra olin tosi tyytyväinen tämän keittiön antimiin.

Hyvä alkanutta viikkoa kaikille. On alkanut aika myrskyisissä merkeissä täällä Hämeessä ainakin.