Viikon syysloma on takana. Huomenna voi palata hyvillä mielin töihin. 

Viikko sitten mummi tuli tänne kotimieheksi ja me isännän kanssa lähdimme Kööpenhaminaan muutaman yön reissuun. Juurikaan ei oltu tehty etukäteissuunnitelmia. Sen verran tiesimme, että hotellin ja Keskusrautatieaseman välissä on Kööpenhaminan Tivoli.

Suomessa lentokentällä tapasimme viehättävän tanskalais rouvan, joka kertoi meille, että ehdottomasti helpoin tapa mennä lentokentältä keskustaan on junalla. Ja helppoa se olikin, 12 minuuttia ja juna oli keskustassa.

UntitledValtavan upea tiilirakennus tuo rautatieasema on, tässä näkyy vaan puolet julkisivusta.

Untitled

Sisältäkin asema näytti pikkusen erilaiselta kun meidän paikalliset.

UntitledMeidän hotelli, oli kerrassaan viehättävä Hotel Danmark

Tässä kuva, joka on otettu illalla  kun olin taas vahingossa kääntänyt kameran nupin tälle "taidekuvia" tekevälle asetukselle.

Untitled

Myös  H C Andersenin patsas on kuvattu samalla asetuksella 

Untitled

Asemalta Tivolille päin.

 

Untitled

Ihania pieniä katuja, tämä pongattu odottaessa lankakaupan aukeamista.

Untitled

Ja  pitihän se käydä Nyhavnkin katsastamassa

Untitled

Jos lähti hotellilta  ennen klo 11 liikkeelle sai ottaa matkaansa kahvia tai teetä kertakäyttömukissa. Hotellilla oli myös Wine hour klo 17-18, jos oli siihen aikaan hotellilla sai viinilasillisen.Untitled

(Tässä siis aulan kahvipöytä "taiteellisena" kuvana)

UntitledReilun korttelin päästä hotelliltamme oli aivan ihana lanka -ja kirjontakauppa Sommerfuglen.  Piipahdin kaupassa ensimmäisen kerran ihastelemassa ja katselemassa ympärilleni. Asiakkaita oli tosi paljon ja iloinen puheensorina täytti kaupan. Päätin, että kotiinlähtö päivän aamuna tulen uudestaan heti kun liike aukeaa ja ennen sitä vähän surffailen hotellilla liikkeen nettisivuja.

Untitled

Sisäkuvia liikkeestä en ottanut, mutta ikkunat olivat mielestäni kerrassaan kauniisti laitetut.

Untitled

Myynnissä oli paljon erilaisia ja erikokoisia tarvikepaketteja, siis myytiin langat ja ohje samassa.

Untitled

Minulle tarttui mukaani lankaa vain pienen pussin verran, isäntä totesikin kun tulin kaupasta, että noinko pieni ostoksin tulit. Mutta kun en oikeasti tarvinnut mittän. Nyt vielä huomaan, että enhän ole edes ostoksiani kuvannutkaan, mutta ehtiihän sen myöhemminkin.

Matkakäsityönä minulla oli Meadow Grass huivi Sivillasta. Sitä oli kiva nitkutella lentokoneessa ja myös hotellilla illalla, kun istuimme Hotellin aamupala ravintolassa, jossa soi rauhallinen jazz musiikki ja kuului rauhallinen vieraiden puheen sorina. Taisi näkyä suomalaisten syyslomaviikko, majoittumassa oli useampikin suomalais porukka.

1973283_10205570248319515_41067217338811

Valmistuneita bloggaamista odottavia käsitöitä olisi nyt enemmänkin, mutta koitan niitä saada tänne teille näytille pikkuhiljaa. Tämä huivi lähtee huomenna lahjaksi ja on jo pingotuksessa ja valokuvassa käynyt.

Oikein ihanaa alkavaa viikkoa kaikille teille täällä kävijöille.