... tuli tyttärelle.

Aloitin tammikuussa joululahja langasta itselleni pinaattitunikaa. Hamsterikuun eli koko helmikuun se oli tauolla ja nyt olen sitä sitten neulonut pikkupoikien sukkien neulomisen välityönä. Sellainen hauska ilmiö on, että kun otin tuon virolaisen villan käsiini, niin Orvokkikin halusi osansa siitä joka kerta. Varmasti se lampaan tuoksu siinä houkutteli. Virolainen villahan oikeasti tuoksuu lampaalle.

Sain tässä neulomiset neulottua alkuviikolla. Jännitys langan riittämisestä oli kova. Loppujen lopuksi lankaa jäi jäljelle reilu kaksi metriä. Eilen sitten väsyneenä työpäivän jälkeen laitoin neuleen, niinkuin virolaisesta villasta neulomani neuleet aina, pyykkikoneeseen 30° villapesuun. Mutta hups, jäikin vaan villapesu nappi painamatta alas ja ennen kun sen sitten huomasin oli jo myöhäistä.

Tästä neuleestahan tuli siis aivan sopiva 10-vuotiaalle Vilmalle. Tuossa sisällä otetussa kuvassa on päällä se lankamytty joka jäi vyyhdistä jäljelle.

Tänään olimme kotona sellaiseen aikaan, että ulkonakaan ei saanut kuvaa otettua enää ilman salamavaloa, mutta mielestäni värit tulivat oikein hyvin esille.

Vilmalla oli tunika päällä tänään koulussa ja ainakin Matilda oli sitä kehunut kauniiksi ja oli se muutenkin tuntunut hyvältä käytössä. Tämä kömmähdyshän nyt sitten sai aikaan sen, että vajaan kuukauden päästä olevalta Tallinnan matkalta on ostettava ainakin 300 grammaa virolaista villaa uutta omaa Pinaatti tunikaa varten. Ainoa asia, joka nyt harmittaa on se että en otattanut kuvaa tästä neuleestä päälläni ennen huovuttamista, olisitte siinä nähneet kuinka hyvän kokoinen se minulle oli.

Huovutettu tunika Vilmalle

Malli: Kirsi Pussinen Pinaattitunika/raglanmekko

Suuri käsityölehti 3/2009

Lanka: virolainen villa

Menekki: 257 g

Puikot: 4 addit, loppu kerroksilla uudet addi click (ihanat)

Huovutus: 30° päivittäispesu

Tämä viikko on mennyt nopeasti. Ollaan perjantai illassa. Huomenna ajellaan Äänekosken mummolaan ja sieltä menen sunnuntaina sedän perunkirjotus tilaisuuteen. Monenlaista siis edessä. Ollaan ekaa kertaa muuten sitten Orvokin kanssa pois yötä kotoa. Sekin vähän jännittää.

 

Oikein hyvää alkavaa viikonloppua teille kaikille. Ensi viikolla varmaankin taas linjoilla.