DSC04324

Kotihommien ja oman yläkerran siivoamisen lomassa pikainen kuvapäivitys alkuviikon hiihtolenkiltä ja huovutetuista lapasista. Se on kuulkaas muuten minulla loma nyt.

DSC04323

Pirtinkehräämön hahtuvasta neulotut lapaset kuvasin viikolla Hämeenlinnassa Sibeliuksenpuistossa.

DSC04319

Janne patsaan ympärillä on penkkejä jotka soittavat sibelusksen sävellyksiä ja minäkin laitoin penkkejä soimaan. Saattoi joku ohikulkija vähän ihmetellä, että mitä tuo oikein touhuaa.

DSC04321

Lapaset paikoilleen, niinkuin olisin istahtanut penkille ja liiketunnistimen reagoidessa alkoi Koivu soimaan. 

DSC04320

Huovutetut lapaset
48 silmukkaa
Lanka: Pirtinkehräämön hahtuva
Menekki: 72 grammaa
Puikot: 7 mm
Huovutus: Päivittäispesu 40° muun pyykin kanssa

DSC04316

Lankalaihikseen nämä lapaset tekevät lovea 72 grammaa. - 3688 grammaa on nyt tämän hetken tilanne. Tilanne muuttunee radikaalisti tämän viikon aikana, kun tuo yläkerran siivoaminen etenee. Tarkoitus on laittaa kiertoon lankaa, joka ei puhuttele minua. Tänään yläkerrasta lähti, askartelutarvikkeiden matkassa, kaksi lankakerää, joita en muistanut punnita. Niistä langoista eräs tämän kylän neiti virkkaa jotain kaunista.

Isännän Hailuotolainen on viimeistelyjä vaille valmis. Tämän loman aikana siitäkin toivottavasti saadaan jotain kuvia. Viimeistelyissä on vielä hommaa, sillä siihen kuuluvat myös virkkaukset, joita en ole siihen saanut tehtyä.

Paastonaikaa eletään, viime viikonloppuna huovuttelin pääsiäismunia, jotka veinkin jo työpaikalle, jotta voimme siellä niitä hyödyntää paastonajan ja pääsiäisen jutuissa. Kerrassaan terapeuttista kun saippuan kanssa pyörittelee näitä munia.

DSC04309

 

Tämän loman aikana ollaan kotosalla. Isännän kaverina taidan maanantaina piipahtaa Hesassa ja keskiviikkona näillä näkymin ajelen Espooseen, muita käsityöihmisiä tapaamaan. Perjantaille olen varannut hieronta-ajat itselleni ja kuopukselle ja sittenhän tämä lomaviikko onkin ohi.

Minulla tosin ei ole vielä töihin paluu, sillä Aslak-jakso 3/4 kutsuu sitten viikolla 10.

 

DSC04326

Aurinkoisia päiviä teille kaikille, lauantain terveisin seijap