Tänään vietettiin Janakkalassa neulekirkkoa, väkeä oli kirkossa enemmän kuin ihan tavallisena pyhänä sillä lisänä olivat myös Starttileirillä lähellä olevassa leirikeskusksessa olevat nuoret.

Neulekirkko sai kivasti tilaa paikallislehdessä ja eilisessä HämeenSanomissa, jota en itse ole vielä nähnyt. Tuntui hyvältä olla ovella toivottamassa messuväkeä tervetulleeksi, joukossa oli myös heitä jotka olivat tulleet muualta kuin Janakkalasta.

Tämän päivityksen kuvat ovat suurimmaksi osaksi Janakkalan seurakunnan tiedottajan Maria Penttisen ottamia. Itse olen tässä kuvassa vasemmalla, isännän vieressä, turkoosi Pellavapolku harteilla.

Neulekirkko

Kirkkoherra Pekka Riikonen toivotti messuväen tervetulleeksi

Untitled

Neulomista messun aikana

Neulekirkko

Kolehtiin tuli sekä valmiita neuleita, että lankaa.

Neulekirkko

Minulla oli palvelutehtävä myös ehtoollispöydässä...

Neulekirkko

... joten huivin tekele oli jonkin aikaa myös yksikseen penkissä.

DSC05377

Seurakuntatalolle keittolounaalle meitä kokoontui vielä ihan hyvä joukko neulojia

Neulekirkko

Esillä oli Laurilapasia ja ohjeita niihin

Neulekirkko

...myös nuttuprojekti oli kivasti esillä.

Neulekirkko

Neuleet etenivät myös samalla kun lähetyssihteeri Liisa Pihkala kertoi millä tavoin voi tehdä omin käsin lähetystyötä.

DSC05380

Minun pöytäseurani taisi olla pisimmän matkan takaa. Pianon vieressä olevalla pöydällä on lankaa kastesukkia varten.

DSC05382

Kolehtilangat lisääntyivät vielä messun jälkeen. Heimolasta kolehtiin lähti 450 grammaa sukkalankoja ja 200 grammaa villalankaa, yhteensä siis 650 grammaa. Tämän merkitsen lankalaihikseen. Tässä kolehtikorista lähtee lankaa etiopianuttuja varten. Hienoa, että pääsevät heti käyttöön.-

DSC05391

Nämä seiskaveikat oli tarkoitettu niitä sukkia varten, joita seurakunta vie heille joita käy tapaamassa syntymäpäivinä.

DSC05393

Jos innostut tämän päivityksen myötä neulomaan jotain Janakkalan seurakunnan lähetystyön tai diakonian hyväksi niin voit toimittaa ne perille Janakkalan seurakunnan seurakuntatoimistoon Turengissa. Liisa Pihkala ainakin tietää mistä on kyse. Kastesukkia varten seurakunnan lankaa saa myös Turengista Handmade by Kirsi Valtolta ja Tervakoskella Coconutista, seurakuntatoimiston lisäksi näihin paikkoihin voit palauttaa sukkia. 

Uskon, että jokaisessa seurakunnassa ollaan iloisia jokaisesta käsillätekijästä, joka haluaa olla tekemässä käsillään hyvää. Ota rohkeasti yhteyttä omaan seurakuntaasi, jos mietit mikä olisi sinun paikkasi käsillätehden.

Janakkalan seurakunnalle kiitos tämän hyvän yhdessä olon puitteiden järjestämisestä. Seurakuntalaisten toiveesta tämä lähti ja se kuultiin.

Jumalan huolenpidon sunnuntain terveisin seijap

PS: Vielä on muuten päivittämättä Ratulle lähteneet bambinot, joita oli 180 grammaa. Tänään siis päivitän lankalaihikseen 830 grammaa pois annettuja lankoja. Lankalaihiksen tulon on siis tällä hetkellä - 16 158 grammaa. Olen tyytyväinen.