Mistä tietää että on kevät? Siitä, että Lankajengi tekee perinteisen matkansa Tallinnaan. Toisaalta voisihan se olla myös merkki syksystä, sillä kyllähän me syksyisinkin siellä tuppaamme käymään. Pääsääntöisesti porukka on lähes sama, mutta aina sattuu ja tapahtuu, joten eilen  minun äitini oli tyhjäksi jääneellä paikalla.

Äidin kanssa lähdimme aamulla junalla Riihimäeltä ja asemalta 15A bussilla Länsisatamaan, jossa tavattiin muu joukko. Laivana oli Tallink Silja Superstar, jonka pubista löysimme jo tutuksi käyneen sohva/pöytäryhmän meitä odottamassa. Meinasi meidän keskustelumme vaan alussa mennä huutamiseksi kun musiikki oli niin kovin kovalla.


Virkkuut ja kutimet oli meillä matkassa. ja nyt huomaan, että en ole kuvannut Kristiinalta saatua ihanaa kukkoa, enkä siskoksilta saatua  "marenkikukkaa". Kukko tuossa pöydällä istuu sellofaanipussissa, jonka muuten senkin oli näppärä Kristiina tehnyt itse.

Satamassa meitä odotti Outin etukäteen tilaama taksi ja ensimmäinen paikka oli Käsitööjaam. Liike oli muuttanut ja etukäteen saimme sellaisen vaikutelman, että siitä on tullut suuri. Minulle kuitenkin oli pienoinen pettymys tuo liikkeen koko eikä se valikoimakaan kovin kummoinen ollut.

 

Seuraava kohde oli meidän kielellä Kosmoskauppa, eli Eppin lankakauppa, vastapäätä Koskosteatteria. Sieltäkin minä pääsin ulos ostamatta mitään. Kaikkea ihanaa kaupassa kyllä oli, mutta ei ollut juuri nyt tarvetta.

Nämä ihanat kasviväreillä värjätyt langat oli ihan pakko kuvata.

Kuvattava oli myös, tämä Löngad kaupan ikkuna, aina se tuntuu yhtä kauniilta.

Seuraava käyntipaikka oli sitten Karnaluks, jota varten olin tehnyt ostoslistan, jossa oli yksi lanka itselle ja yhtä lankaa työkaverille. Moni muu sitten ostikin enemmän ja vähemmän. Väkeä Karnaluksissa oli ihan tolkuttoman paljon, jonottamista riitti. Hyvältä tuntui, että halleissa oli myyjiä, jos oli kysyttävää ja kassapisteitä oli kolme, mutta tosiaan silti jouduttiin jonottamaan, mutta olihan hyvää seuraa.

 

Karnan jälkeen joukko jo vähän hajosi. Osa meistä lähti syömään Vapianoon. Sielläkin oli paljon väkeä, onneksi meillä oli pöydät varattuna,  muuten ei oltaisi mahduttu joukkoon.

 

Tässä pieni vilautus Marin ihanasta salaattiannoksesta ja onhan siellä takana meidän joukkoamme syömässäkin. Ruoka oli siis tosi hyvää. Vapianoon olimme sopineet treffit Annan kanssa, ja oli tosi kiva häntä tavata ja hetki hänen kansaan jutella.

 

Apollo kirjakaupan kautta sitten suuntasimme Pronksi Löngapoodiin ja sieltä Sadamarketiin ja laivaan. Suurin osa kävi myös Liann Löngadissa, mutta minä jätin väliin, kun listalla ei ollut sieltä tarpeita.

Muutamia joutsenia ihailimme laivaan mennessä upeita lintuja kerrassaan.

Kotimatkalla sitten ihasteltiin kaikkien ostokset läpi ja mietittiin, että miksi minä en tuota ja tuota huomannut. Omat ostokseni tulevat seuraavissa kuvissa.

Liehuhelmaisen tunikan verran Soloa, Karnaluksista.

Toinen väri, ajatus myös Liehuhelmaisesta tunikasta.

Lanka on siis aivan samanlainen lanka kuin Novitan Wave, josta tein tuon viimekesän neuleen, joka matkasi Helkalle, kun ei mallannut minulle värinsä puolesta.

Puroa ostin työtoverille yhden neuleen verran. Puro taitaa olla Novitan langoista ainoa, joka on Karnaluksissa halvempaa kun Suomessa.

Sadamarketiin kävellessä ostin matkalta ihanan lehmäkassin, jossa on pyörät ja jota siis voi vetää perässä, jos ostokset painavat liikaa.

Nämä virolaiset vilat ostin Sadamarketin kakkoskerroksesta. Kauniit värit joista molemmista tykkään. Tarkkaa suunnitelmaa näille ei vielä ole.

Tässä ostokset Tallinnasta. Kotiin rantautui myös neuleen verran Novitan petroolia Woolia.

Nämä ovat siis kotoisin Arjalta jolta ne ostin. Tämä petrooli on minulle hyvä väri ja Woolin vahvuus minulle huomattavasti parempi kun Seiska veikka, jota jo petroolina hamstrasin yhden neuleen verran. Näin kyllä tässä, että Vuorelman Vetoonkin on tullut aivan ihana petrooli väri, joten onhan nyt sitten valinnan varaa. Toivottavasti väri säilyy Vedossa.

 

Ja vielä yksi kerä lankaa.

 

KnitPicks Shimmer. Aivan ihana lanka Katjulta. Tästä tulee varmaan Annis, tai joku muu ihana huivi. Luultavasti jollekin muulle kun itselleni. Tai sitten jää minulle. Koskaan ei tiedä.

 

Tässä siis pikaiset kuulumiset Tallinnasta.  Kiitos teille ihanat matkakumppanit. Päivityksiä reissustamme näette ainakin Kristiinalta, Arjalta, Katjulta, Lilalta ja uskon että myös Marilta ja Netalta.

Kuluneeseen viikoon on mahtunut paljon tapahtumia. Olen muunmuassa laittanut paperit eteenpäin yhteishaussa. Hassua sanoa paperit, kun netissähän kaikki nytkyyään tehdään, ilman papereita. Olen siis hakenut DIAK:n muuntokoulutukseen ajatuksena saada AMK-pätevyys omaan tutkintoon. Saas nähdä kuinka käy?

 

Tämä päivitys meni näin myöhään, kun olen tässä tänään pitänyt PartyLite kutsut ja vielä sen jälkeen tuli ystävä käymään ja aika kului kun siivillä, kun emme olleet nähneet pitkään aikaan.

Oikein hyvää alkavaa viikkoa kaikille teille täällä kävijöille.